Ahol menetelnek a lakásárak: Brazília lehet az év befutója!

Pénzcentrum
2008. július 15. 12:00

Célkeresztben a szamba hazája: ahol ötödével nőttek az árak... A nemzetközi ingatlanpiaci felmérések szerint Brazília lehet az idei év befutója, az ország a nemzetközi érdeklődés középpontjába került és a külföldi befektetők egyik kedvencévé vált. Az is nagyban hozzájárult a sikerhet, hogy itt a megszokott életszínvonal a nyugat-európai megélhetési költségek ötödéből fenntartható, így Brazília lett az egyik legfelkapottabb befektetési célpont.

A vonzó időjárási körülményekkel megáldott ország hosszú éveken keresztül küzdött a politikai és a gazdasági stabilitásért. Egy évtizede még gazdasági pangás, szárnyaló infláció és elértéktelenedett ingatlanok jellemezték az országot, de a kemény központi intézkedések hatására végre kezd megszilárdulni az ország gazdasága, ennek köszönhetően a befektetők is Dél-Amerika felé fordultak.


Brazil ingatlan-fejlesztések (Forrás: www.overseaspropertymall.com)
Óriási beruházásokba kezdtek a brazilok, melyek keretében az úthálózat fejlesztése mellett a repülőterek nemzetközi hálózatba történő integrálásán is dolgoznak. Az ország Európából már közvetlen járatokkal is elérhető, a repülési idő pedig alig hét órára csökkent. Ami korábban álom volt, az ma már valóság, megtehetjük, hogy Európában reggelizünk és Brazíliában vacsorázunk.

Miután az amerikai, az európai és a közel-keleti befektetők felismerték az országban rejlő kedvező befektetési lehetőségeket, megkezdték a piac feltérképezését. A fejlesztők elsősorban Brazília észak-keleti részén kezdtek tengerparti luxus-apartmanok és lakóingatlanok építésébe, ahol egy évben legalább 300 napon biztos süt a nap, a hurrikánok valószínűsége pedig a nullával egyenlő.

Lakást akarok venni Brazíliában!

Az ingatlanvásárlás Brazíliában sem bonyolultabb, mint máshol, ugyanakkor a kötelező lépéseket itt is meg kell tenni. A külföldiek tulajdonszerzését nem korlátozzák, de a szerződéshez a helyi hivatalok hozzájárulása és brazil adószám szükséges. A külföldi tulajdonosokat ugyanolyan jogok illetik meg és ugyanazok a kötelezettségek terhelik, mint a brazil állampolgárokat.

A fokozódó érdeklődés és az utóbbi időben tapasztalt beáramlás ellenére, az összes tranzakcióhoz képest a külföldiek aránya még nem túl magas a brazil ingatlanpiacon. Mindenképpen célszerű helyi ismeretekkel rendelkező jogász segítségét kérni az ügymenet lebonyolításában. Számos befektető csomagban kínálja a szolgáltatásait, az adásvételtől a bérbeadáson át a jogi képviseletig mindent elintéznek.

Amikor egy másik ország ingatlanpiacára lépünk, érdemes a jogászok és a helyi szakértők tanácsát kikérni. Fontos, hogy ne dőljünk be elsőre a csillogó prospektusoknak, hanem hallgassuk meg a tapasztalt szakemberek jótanácsait és használjuk fel azokat a későbbi tranzakciónk során.

Nyerő célpontok, lenyűgöző érvek

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az országon belül több felkapott célpontot is találni, ahol az elmúlt évben 20 % körüli áremelkedést mértek. Az adatok alapján az idei év is ígéretesnek tűnik, előrejelzések szerint a 2008-as lehet a brazil ingatlanpiac eddigi legsikeresebb éve. Amíg a világ más részein hitel- és ingatlanválság tombol és a piaci résztvevők a sebeiket nyalogatják, addig Brazíliában a szárnyalás még csak most kezdődött.

Brazília mellett szóló befektető-csalogató érvek:

• Az elmúlt két évben megduplázódott az észak-keleti régióba látogató turisták száma
• Közvetlen repülőjáratok Európából
• Alacsony megélhetési költségek
• Életvidám környezet, kiváló konyha, lenyűgöző tengerpart
• Tökéletes időjárás, a magas átlaghőmérséklet, garantáltan eredményes turizmus
• Idén 9 millió látogatóra számítanak, ezzel a régió a világ egyik legnépszerűbb turista célpontja
• Az idelátogatók 96 %-a megfogadja, hogy visszatér
• 2010-re itt épül fel a dél-amerikai térség legnagyobb kereskedelmi repülőtere
• 11 ezer kilométernyi, nagyrészt érintetlen tengerpart
• Az őserdőnek köszönhetően rendkívül tiszta a levegő
• A turizmus fejlesztésére elkülönített pénzeszközök
• Földrajzilag kedvező fekvés, nincsenek vulkánkitörések és földrengések
• Munkahelyteremtő állami infrastruktúra-fejlesztési és környezetvédelmi program


Érintetlen partszakasz (Forrás: www.overseaspropertymall.com)
Brazíliában a turizmus szép eredményeket tud felmutatni. Az idelátogatók számának emelkedésével nő a kereslet a megfelelő színvonalú rövidebb időre bérelhető ingatlanok iránt.

Sokan nem csak bérelnek, hanem egyre nagyobb számban érdeklődnek a vásárlási feltételek iránt. Egyesek a megvásárolt apartmanokba évente visszatérnek, mások oda is költöznek az országba.

Brazília árnyoldala, túlnépesedett városok, nyomornegyedek...

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem