28 °C Budapest

Címke: amerika gazdasága (18 cikk)

Pénzcentrum | 2009. november 4. 13:32

Mibe fektet most Buffett?

A világ egyik legsikeresebbnek, és nem utolsó sorban leggazdagabbnak tartott befektetője, Warren Buffett 34 millárd dollárért megvásárolta Amerika második legnagyobb vasúttársaságát, a Burlington Northernt.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 23. 12:03

Hihetetlen fotók: elképesztő fazonok a boltokban!

Elképesztő fotók láthatóak egy amerikai honlapon. A képeken a Wal-Mart-nak, a világ legnagyobb áruházláncának enyhén szólva is extrém vevői pózolnak.

Pénzcentrum | 2008. december 16. 05:55

Nincs hová menekülni: világszerte zuhannak az ingatlanárak!

Ekkora csapás a Nagy gazdasági világválság óta nem érte a globális pénzügyi rendszereket és az évtizedes lakásár robbanást követően alig akad olyan kivétel az országok vizsgálata során, ahol ne csökkennének az ingatlanárak - áll a Global Property Guide legfrissebb, mind az öt kontinens ingatlanpiacának elemzésében.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 8. 15:00

Megmutatjuk, hol van sok pénz? - Még mindig ugyanott...

Egy friss tanulmány adatai szerint a tavalyi évben a világ tehetőseinek befektetett vagyonára eddig nem gyakorolt nagyobb hatást a pénzügyi turbulencia, azonban ami késik, nem múlik, 2008-ban már ebben a szegmensben is bőven éreztethetik hatásukat.

Pénzcentrum | 2008. július 15. 12:00

Ahol menetelnek a lakásárak: Brazília lehet az év befutója!

A nemzetközi ingatlanpiaci felmérések szerint Brazília lehet az idei év befutója, az ország a nemzetközi érdeklődés középpontjába került és a külföldi befektetők egyik kedvencévé vált. Az is nagyban hozzájárult a sikerhet, hogy itt a megszokott életszínvonal a nyugat-európai megélhetési költségek ötödéből fenntartható, így Brazília lett az egyik legfelkapottabb befektetési célpont.

Pénzcentrum | 2008. július 1. 05:40

Befektetési tippek: szeretnél milliomos lenni?

Nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is egyre nő az inflációs nyomás, ami az emelkedő olajáraknak köszönhető. Ezt tetézi a gazdasági növekedéssel kapcsolatos pesszimista jövőkép, ami összességében stagflációhoz vezethet. Ebben a helyzetben óvatosnak kell lennünk befektetési döntéseinket illetően, és érdemes inkább hosszabb távon gondolkodni megtakarításaink elhelyezését illetően.

Pénzcentrum | 2008. május 23. 06:10

A világraszóló befektetés

Vajon lehetséges mérsékelt kockázatvállalás mellett a hagyományos betétekét meghaladó hozamot elérni? A válasz igen, csak körültekintően kell választani a lehetőségek közül. Ha tehát Ön a kockázatmentes befektetésekénél magasabb kamatot szeretne (de extra kockázat nélkül), akkor érdemes megismerkednie az MKB Panoráma Befektetési Alapjával, melyet a szakemberek elsősorban azok számára ajánlanak, akik 3 éves befektetési időtartamban gondolkoznak.

Pénzcentrum | 2008. május 13. 15:00

Argentin csoda: hitelek nélkül növekvő gazdaság

Az elmúlt hónapok hitelezési problémáiról szóló hírei és az amerikai válság számos európai országra történő "átvándorlása" alapján azt gondolnánk, hogy az USA-hoz közeli országok fokozottan érintettek ez ügyben. Különösen - a sokáig pénzügyi válságáról elhíresült - Latin-Amerika esetében várnánk hasonló híreket. Úgy fest, Brazília, Peru, de különösen Argentína sikeresen átvészelte a kellemetlen időszakot és gazdaságuk hitelek nélkül tud növekedni.

Pénzcentrum | 2008. február 28. 05:40

Aranyélet a megszorítások közepette: ahol a nyugdíjasoknak nem kell aggódniuk...

Szinte csak a rossz gazdasági helyzetről hall az ember. A megszorítások miatt egyre többen szorulnak arra, hogy az eddigi életvitelüket hitelből finanszírozzák, arra pedig már kevesen gondolnak, hogy mi lesz akkor, ha vissza kell ezeket az összegeket fizetni. Ráadásul mostanra már az is világosság vált, hogy sok magyar nem készül semmilyen formában sem a nyugdíjra.

Pénzcentrum | 2008. január 24. 08:05

A recessziótól rettegnek a cégvezetők világszerte

A vállalatok elsőszámú vezetői a globális recesszióban látják a legfőbb veszélyforrást - derül ki a PricewaterhouseCoopers legújabb globális vezérigazgatói felméréséből. A félelem a nyugati féltekén a legerősebb, a cégvezetők Kínában és Indiában kevésbé aggódnak.

Pénzcentrum | 2007. november 12. 14:00

Az álomhozam hazája - tuti bukás, vagy van még szufla?

Az elmúlt időszak befektetési vesszőparipáját egyértelműen a feltörekvő piacok jelentették, hiszen sokan "kaszálhattak" nagyot ezeken a piacokon. Ilyenkor azonban érkezik az örök kérdés, érdemes-e még most beszállnunk, kitart-e a növekedés, vagy most már nem arathatunk az eddigihez hasonló nagyságú hozamot.

Pénzcentrum | 2007. május 21. 11:17

Hogyan lesz a nullából húsz? - új tőkegarantált alap az MKB-tól

Az MKB Alapkezelő új, zárt végű 3 éves futamidejű tőkegarantált befektetési alapjának jegyzési időszaka 2007. május 21 - június 22. A forintban jegyezhető befektetés névértéke 10 000 forint befektetési jegyenként. Az alap hozamát 4 részvénypiac teljesítménye (Japán, Hong Kong, Amerika, Európa) határozza meg. A konstrukció azért kedvező, mert ha legalább 0%-os átlaghozamot ér el a 4 index a 3 év alatt a befektető legalább 20%-os hozamban részesül.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem