Ingatlanpiaci boom: a fejlődő országokban még csak most jön!

Pénzcentrum
2008. június 12. 14:00

A nyugati országok ingatlanpiacát érzékenyen érintette a hitelválság és az árak mélyrepülésbe kezdtek, ugyanakkor a fejlődő országokat nem érte sokkhatásként az amerikai és a nyugat-európai krízis és elkerülte őket az áresés is. Szakértők szerint a fejlődésben lévő országok ingatlanpiaca még csak most fog feltörni, főleg ha elérhetővé válnak a kedvező finanszírozási lehetőségek.

A kedvezőtlen tőzsdei eredmények, a lassuló gazdasági növekedés és az emelkedő infláció taszíthatja a külföldi befektetőket, de mások mégis az ingatlanbefektetésben látják a jövőt. Indiában, Kínában, Brazíliában és Oroszországban is egyre több a városlakó, aki megfelelő jövedelemmel és megtakarítással rendelkezik a lakásvásárláshoz.

Ezen országok bankjai nem érintettek a jelzálog-válságban, nincsenek megszorítások és jelentős fejlődési potenciál előtt állnak, még az alulszabályozott jogrendszer ellenére is. A bankok mellett a háztartások sem érzékelték túlzottan a krízist, hiszen a GDP százalékában ezen országok lakossági eladósodása csak töredéke a briteknek és az amerikaiaknak, de az alacsonyabb jövedelmi szint miatt az emberek a bevételeik nagyobb százalékát költik élelmiszerre, mint a nyugati társaik.


Befektetési lehetőségek Törökországban
Az emelkedő infláció magasabb kamatokat jelent, ami sem a külföldi befektetőknek, sem a vásárlóknak nem kedvez. Brazíliában és Mexikóban is feljövőben van a középosztály és megfizethetőbbé váltak az ingatlanok a lakosság számára. A befektetők Törökországot is kiszemelték, hiszen a gazdasági és a demográfiai mutatók hosszú távon is kedvező képet mutatnak. A lakosság fele 30 év alatti és az átlagos éves népesség növekedés eléri az 1 %-ot.

A brit befektetők vonzónak tartják a török ingatlanpiacot, mind a lakások, mind a kereskedelmi célú ingatlanok tekintetében. Az elmúlt öt évben - az olajexportnak is köszönhetően - 75 %-kal nőttek a jövedelmek, a sokat ígérő adatok alapján a befektetők bíznak az erővel telített gazdaság magas teljesítményében.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35