16 °C Budapest

Ingatlanpiaci boom: a fejlődő országokban még csak most jön!

Pénzcentrum
2008. június 12. 14:00

A nyugati országok ingatlanpiacát érzékenyen érintette a hitelválság és az árak mélyrepülésbe kezdtek, ugyanakkor a fejlődő országokat nem érte sokkhatásként az amerikai és a nyugat-európai krízis és elkerülte őket az áresés is. Szakértők szerint a fejlődésben lévő országok ingatlanpiaca még csak most fog feltörni, főleg ha elérhetővé válnak a kedvező finanszírozási lehetőségek.

A kedvezőtlen tőzsdei eredmények, a lassuló gazdasági növekedés és az emelkedő infláció taszíthatja a külföldi befektetőket, de mások mégis az ingatlanbefektetésben látják a jövőt. Indiában, Kínában, Brazíliában és Oroszországban is egyre több a városlakó, aki megfelelő jövedelemmel és megtakarítással rendelkezik a lakásvásárláshoz.

Ezen országok bankjai nem érintettek a jelzálog-válságban, nincsenek megszorítások és jelentős fejlődési potenciál előtt állnak, még az alulszabályozott jogrendszer ellenére is. A bankok mellett a háztartások sem érzékelték túlzottan a krízist, hiszen a GDP százalékában ezen országok lakossági eladósodása csak töredéke a briteknek és az amerikaiaknak, de az alacsonyabb jövedelmi szint miatt az emberek a bevételeik nagyobb százalékát költik élelmiszerre, mint a nyugati társaik.


Befektetési lehetőségek Törökországban
Az emelkedő infláció magasabb kamatokat jelent, ami sem a külföldi befektetőknek, sem a vásárlóknak nem kedvez. Brazíliában és Mexikóban is feljövőben van a középosztály és megfizethetőbbé váltak az ingatlanok a lakosság számára. A befektetők Törökországot is kiszemelték, hiszen a gazdasági és a demográfiai mutatók hosszú távon is kedvező képet mutatnak. A lakosság fele 30 év alatti és az átlagos éves népesség növekedés eléri az 1 %-ot.

A brit befektetők vonzónak tartják a török ingatlanpiacot, mind a lakások, mind a kereskedelmi célú ingatlanok tekintetében. Az elmúlt öt évben - az olajexportnak is köszönhetően - 75 %-kal nőttek a jövedelmek, a sokat ígérő adatok alapján a befektetők bíznak az erővel telített gazdaság magas teljesítményében.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm