12 °C Budapest

Óriási bukás a briteknél: féláron sem viszik a lakást...

Pénzcentrum
2008. június 26. 10:07

Négy hónap alatt 40 százalékot zuhant az ára annak a London felkapott negyedében lévő, hat szobás viktoriánus háznak, melyet március elején még 3,2 millió fonttért (964 millió forint) hirdettek meg. A vásárlói érdeklődés hiánya miatt ma már 1,9 millióért (572 milió forint) is elpasszolnák valakinek, de még így sem könnyű vevőt találni.

Ez a gazdag külföldi befektetőktől hemzsegő London eddigi legnagyobb ingatlanpiaci áresése. Házak, ingatlanok tulajdonosainak tucatjai kényszerülnek 20-30 százalékos árengedményt nyújtani az eredetileg meghirdetett árból, annyira nincs kereslet most az ingatlanpiacon.

Az említett ház tulajdonosai, akik eredetileg lengyel származásúak, a környék ingatlanosai szerint meglehetősen túllőttek a kezdeti árral, hiába a közel 300 négyzetméter, a teljesen felújított vízvezetékek és fürdőszobák és a kicserélt tetőszerkezet.

Az elmúlt hetekben az ingatlanszakértők többsége pesszimista jövőképet festett a piacról, amely akár 25 százalékos értékvesztést is elszenvedhet a következő 2-3 évben.


Forrás: www.inetours.com

A legfrissebb adatok szerint a britek hitelfelvételi kedve jelentősen megcsappant, és az elmúlt hónapban hosszú évek óta nem látott mélyponton volt a jelzáloghitel igénylések száma.

London a Egyesült Királyság ingatlanpiacából mintegy 15 százalékkal részesedik, a tranzakciók számát tekintve, ami tehát azt jelenti, hogy májusban csak mindössze 4000 ezer hiteligény futott be az ottani bankokhoz.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm