Ingatlanos sikerlista: Magyarország nagyot bukott

Pénzcentrum
2007. október 24. 10:05

Az Egyesült Királyságon is végigsöpört hitelezési válság ellenére továbbra is London a legvonzóbb városa Európának, legalábbis ami az ingatlanbefektetéseket illeti. A brit fővárost München és Párizs követi a LaSalle Investment Management által felállított rangsorban.


A LaSalle Investment Management 1998 óta minden évben elkészíti az Európai Regionális Gazdasági Növekedési Indexet (E-REGI), mely továbbra is vizsgált 91 európai város gazdaságának növekedési prognózisai, általános vagyoni helyzete és a helyi üzleti környezet versenyképessége alapján állítja fel az adott évre érvényes rangsort.

A felmérés végeredményeként a LaSalle arra jutott, hogy a hitelezési válság következményei sem képesek ellensúlyozni a gazdasági növekedést, így továbbra is erős befektetői jelenlét várható az ingatlanpiacon, amely együtt jár majd a tranzakciók számának stagnálásával vagy esetleges növekedésével.

A LaSalle Investment Management kutatásért felelős európai vezetője, Robin Goodchild szerint továbbra is elég erőteljesen körvonalazódik azon városok köre, melyek kiemelt figyelmet érdelemnek a fejlesztők részéről. Véleménye szerint az ingatlanpiaci kereslet továbbra is jelentős marad a brit és a francia fővárosban, illetve Németország leginkább vonzó városában, Münchenben.


A 2007-es lista egyik legnagyobb vesztese Madrid, mely összesen hat helyet csúszva vissza, idén a 10. pozíciót tudhatja magának. Helyére Stockholm lépett, a svéd főváros így megőrizheti szerepét, mint a skandináv félsziget legvonzóbb városa. Stockholm esetében az igazi vonzóerőt a város népességének folyamatos bővülése adja, mely állandó keresletet teremt az ingatlanpiacon.

London kiemelkedően magas GDP-jének és a foglalkoztatási mutatók javulásának köszönhetően maradhatott az első helyen. Minderre persze ráerősít a brit főváros pénzvilágban betöltött szerepe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Közép-Kelet Európai Régió országai vegyesen szerepeltek: míg Lengyelország, az újonnan csatlakozó Románia és Bulgária, illetve a Balti-államok városai esetenként több tíz helyet léptek előre, addig Pozsony és Budapest nagy vesztesekként értelmezhetik a 2007-es felmérést.

A régió legvonzóbb városa Varsó lett, mely végül 19. lett a 91 várost tömörítő listán. Varsó jó szereplését egyértelműen a város gyors gazdasági növekedésének köszönheti, mely enyhe lassulása ellenére is jelentősen meghaladja az országos átlagot.

Budapest a stabilizációs folyamat gazdasági növekedésre gyakorolt negatív hatásainak, és az emelkedő adókörnyezet következményeként vesztett 19 helyet tavalyi eredményéhez képest, és végzett a 62. helyen.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem