12 °C Budapest

Saját szigetet milliárdokért: sokan belevágnak

Pénzcentrum
2007. október 20. 13:00

Az én házam az én váram, gondolhatják sokan, akik családi ház vásárlásával szeretnének minél nagyobb privát szférát biztosítani maguknak. A fenti gondolatból az is következik, hogy az én telkem az én királyságom, persze csakis átvitt értelemben, hiszen ez még nem jelent egyet azzal, hogy a saját telkemen azt csinálok, amit akarok.

A civilizációtól menekülni vágyó üzletemberek számára megadatik az a lehetőség, hogy az utóbbi gondolatot is az előbbiek mellé helyezzék. A megoldásról, melyet a saját sziget vásárlása jelent, már többször megemlékeztünk virtuális hasábjainkon. Így most nem az elméleti lehetőségekről szólónk, hanem megmutatjuk, hogy milyen kínálatból válogatnak azok, akik számára a saját királyság alapítása nem csupán egy álom.

Az amerikai Forbes az idei évben is megkereste a világ magánszigetekkel foglalkozó ingatlanügynökségeit a jelenlegi kínálat után érdeklődve, a kapott válaszokból pedig felállította a világ legdrágább privát szigeteinek rangsorát. Persze senki sem állíthatja biztosan, hogy a nagy nyilvánosság kizárása mellett nem kerülnek új kezekbe magán szigetek az alábbi táblázatban szereplőekkel azonos, vagy azoknál magasabb áron.


Legdrágábban jelenleg a Karibi-térségben vásárolhatunk: a 800 hektáros Ronde-szigetért 100 millió dollárt, vagyis több mint 17 milliárd forintot szeretne kapni jelenleg tulajdonosa.

A lista második helyezettjén, a belizei Caye Chapel Resorton minden megtalálható, amire egy újdonsült szigettulajdonos vágyhat. A 100 hektáros területen 28 lyukú golfpálya, mélyvízi búvárkodás, medence, koktél bár, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya és egy 4,8 kilométeres kiépített futópálya várja az érdeklődőket. A tulajdonosoknak a 30, egyenként 300 négyzetméteres, háromszobás luxusvilla kínál védelmet a napfény ellen.

A két sziget példájából is látszik, hogy a tehetős üzletemberek és hírességek különböző célból vásárolnak szigetet maguknak: sokan üzleti lehetőséget látnak benne, melyre a Caye Chapel Resort adja a legjobb példát, míg mások az érintetlen környezetet szeretnék élvezni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik ügynöksége munkatársa szerint néhány évvel ezelőtt még szinte lehetetlen volt olyan szigetet értékesíteni, melynél nem volt meg a lehetősége annak, hogy bekapcsolják azt az elektromos hálózatba. A technika fejlődése azonban ezt a problémát is megoldotta, így manapság sokan vannak, akik kifejezetten érintetlen földdarabokat keresnek. Lehetőleg olyat, ahol a civilizáció közelségét és a természeti környezetet egyszerre élvezhetik.

Ilyen hely a Bahamákon található Charles-sziget, melynek 22 hektárnyi területéért 39 millió dollárt szeretne megkapni a jelenlegi tulajdonos. A sziget egyetlen építményét jelenleg a kikötő jelenti, a terület azonban kiválóan alkalmas egy luxus otthon felépítésére. Legnagyobb előnyét a többi szigethez való közelsége jelenti, melyek szórakozási lehetőséget és az orvosi segítség közelségét biztosítják.

A gyümölcsökben bővelkedő Földközi-tengeri sziget, Agria Trias ezzel ellentétben a már beépített paradicsomra vágyók számára jelenthet jó megoldást. A 28 millió dolláros sziget 90 percnyi autóútra van Athéntól, egy 4 szobás villa, két kiszolgáló épület, egy kisebb kápolna és egy 30 ember fogadására alkalmas kültéri étkező található már rajta.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm