4 °C Budapest

Saját szigetet milliárdokért: sokan belevágnak

Pénzcentrum
2007. október 20. 13:00

Az én házam az én váram, gondolhatják sokan, akik családi ház vásárlásával szeretnének minél nagyobb privát szférát biztosítani maguknak. A fenti gondolatból az is következik, hogy az én telkem az én királyságom, persze csakis átvitt értelemben, hiszen ez még nem jelent egyet azzal, hogy a saját telkemen azt csinálok, amit akarok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A civilizációtól menekülni vágyó üzletemberek számára megadatik az a lehetőség, hogy az utóbbi gondolatot is az előbbiek mellé helyezzék. A megoldásról, melyet a saját sziget vásárlása jelent, már többször megemlékeztünk virtuális hasábjainkon. Így most nem az elméleti lehetőségekről szólónk, hanem megmutatjuk, hogy milyen kínálatból válogatnak azok, akik számára a saját királyság alapítása nem csupán egy álom.

Az amerikai Forbes az idei évben is megkereste a világ magánszigetekkel foglalkozó ingatlanügynökségeit a jelenlegi kínálat után érdeklődve, a kapott válaszokból pedig felállította a világ legdrágább privát szigeteinek rangsorát. Persze senki sem állíthatja biztosan, hogy a nagy nyilvánosság kizárása mellett nem kerülnek új kezekbe magán szigetek az alábbi táblázatban szereplőekkel azonos, vagy azoknál magasabb áron.


Legdrágábban jelenleg a Karibi-térségben vásárolhatunk: a 800 hektáros Ronde-szigetért 100 millió dollárt, vagyis több mint 17 milliárd forintot szeretne kapni jelenleg tulajdonosa.

A lista második helyezettjén, a belizei Caye Chapel Resorton minden megtalálható, amire egy újdonsült szigettulajdonos vágyhat. A 100 hektáros területen 28 lyukú golfpálya, mélyvízi búvárkodás, medence, koktél bár, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya és egy 4,8 kilométeres kiépített futópálya várja az érdeklődőket. A tulajdonosoknak a 30, egyenként 300 négyzetméteres, háromszobás luxusvilla kínál védelmet a napfény ellen.

A két sziget példájából is látszik, hogy a tehetős üzletemberek és hírességek különböző célból vásárolnak szigetet maguknak: sokan üzleti lehetőséget látnak benne, melyre a Caye Chapel Resort adja a legjobb példát, míg mások az érintetlen környezetet szeretnék élvezni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyik ügynöksége munkatársa szerint néhány évvel ezelőtt még szinte lehetetlen volt olyan szigetet értékesíteni, melynél nem volt meg a lehetősége annak, hogy bekapcsolják azt az elektromos hálózatba. A technika fejlődése azonban ezt a problémát is megoldotta, így manapság sokan vannak, akik kifejezetten érintetlen földdarabokat keresnek. Lehetőleg olyat, ahol a civilizáció közelségét és a természeti környezetet egyszerre élvezhetik.

Ilyen hely a Bahamákon található Charles-sziget, melynek 22 hektárnyi területéért 39 millió dollárt szeretne megkapni a jelenlegi tulajdonos. A sziget egyetlen építményét jelenleg a kikötő jelenti, a terület azonban kiválóan alkalmas egy luxus otthon felépítésére. Legnagyobb előnyét a többi szigethez való közelsége jelenti, melyek szórakozási lehetőséget és az orvosi segítség közelségét biztosítják.

A gyümölcsökben bővelkedő Földközi-tengeri sziget, Agria Trias ezzel ellentétben a már beépített paradicsomra vágyók számára jelenthet jó megoldást. A 28 millió dolláros sziget 90 percnyi autóútra van Athéntól, egy 4 szobás villa, két kiszolgáló épület, egy kisebb kápolna és egy 30 ember fogadására alkalmas kültéri étkező található már rajta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?