10 °C Budapest
Close up of a young female student using a tablet in the lobby of a university

Újabb top magyar egyetem jelentett be rezsistoppot: bezárnak a kollégiumok is

2022. október 25. 22:02

Újabb energiatakarékossági intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), az év végén és 2023 első hetében az épületek többségét bezárják - tette közzé tájékoztatóját a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden.

A közlemény szerint az intézkedések célja, hogy az akadémiai területen minden negyedévben 2021 azonos időszakához viszonyítva 25 százalékkal csökkentsék a földgázfogyasztást, a villamosenergia-felhasználást pedig a tavalyi szinten tartsák. A közoktatásban és a betegellátásban a tudatosság növelésére és a racionális energiafelhasználásra fókuszálnak.

A már korábban bevezetett intézkedéseket - amelyek szerint az épületekben csökkentették a hőfokot - újabb rendelkezésekkel bővítették. Az SZTE-n december 19. és 23., illetve január 2. és 8. között igazgatási szünetet tartanak, december 24. és január 1-je között pedig az épületek jelentős része bezár. Az igazgatási szünet első és második részében a vizsgáztatást folyamatosan, de kevesebb teremben tartják. A téli bezárás idején vizsgáztatási szünet lesz.

Zárva lesznek az SZTE kollégiumai az igazgatási szünet és a téli bezárás idején, azok a hallgatók azonban, akik a leállás idejére nem tudnak hazautazni, néhány intézményben kérhetik elhelyezésüket. Az igazgatási szünetekben és a téli bezárás idején az egyetemi épületek nagy része zárva tart. Ebben az időszakban is nyitva lesznek az egészségügyi és közoktatási feladatot ellátó épületek, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ és az egyetemhez tartozó állatházak, valamint néhány, az egyetem működtetési feladatainak folyamatos ellátásához szükséges egység.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem