Budapest, Hungary - November 18, 2016: View of The Faculty of Law and Political Sciences of Eotvos Lorand University, one of the oldest university in Hungary, founded in 1635.

Megszólalt az ELTE intézményvezetője: online oktatást hozhat a rezsirémálom

2022. augusztus 14. 19:38

Levélben próbálta megnyugtatni az ELTE Természettudományi Karának oktatóit a kar egyik intézetvezetője még aznap, hogy a Népszava megírta: egyes részlegek időleges bezárásán gondolkodnak a növekvő rezsiköltségek miatt - az RTL Híradó most új információkhoz jutott az egyetemi energiakrízissel kapcsolatban. 

Egy ELTE-intézetvezető szerint az oktatók nyugalmának megzavarására volt alkalmas a Népszava cikk – olvasható az RTL Híradóhoz eljutott, szombati keltezésű levélben. A cikkben arról írtak, hogy egy időre online oktatásra állhat át a Természettudományi Kar az előreláthatóan hatalmas rezsi miatt, egyes részlegek pedig bezárnak.

A Híradó által megismert levél így folytatódik: való igaz, hogy az »energia-krízis« (sic!) mindenféle takarossági ötleteket felvetett, de ezek csak a beszélgetés szintjén kerültek elő. Az RTL Híradó az ügyben kereste a kormányt és az ELTE-t is – az egyetem vezetése azt mondta, hétfőn ad ki közleményt az ügyben.

A Népszava a levélben foglaltakkal ellentétben úgy tudja, hogy a kar vezetése a napokban már kérte is az oktatókat, vizsgálják meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő héten születhetnek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?