25 °C Budapest
Horror pénzt kérnek egy nyelvvizsgáért 2022-ben: mutatjuk az aktuális árakat

Horror pénzt kérnek egy nyelvvizsgáért 2022-ben: mutatjuk az aktuális árakat

2022. február 8. 11:17

Több nyelvvizsgaközpont emelt az árain: most kiderül, hogy a különböző helyeken milyen áron hirdetnek B2 és C1 szintű nyelvvizsgákat.

A nyelvtudás a mai globalizált világban elengedhetetlen, főleg, ha multinacionális vállalatnál szeretnénk dolgozni. Ahhoz pedig, hogy megfelelően igazolni tudjuk a nyelvtudásunkat, papírra van szükség. Az Eduline utánanézett hol mennyibe kerülnek 2022-ben a nyelvvizsgák.

Corvinus

A Corvinus középfokú, komplex nyelvvizsgáját 33 500 forintért tehetik le, az írásbeli és a szóbeli pedig egyaránt 20 500 forintba kerül. Felsőfokon 35 500 forintba kerül a komplex vizsga, az írásbeli és szóbeli részért pedig 22 500 - 22 500 forintot kell fizetni.

Pannon

Itt 17 ezer forintba kerül a középfokú szóbeli nyelvvizsga, 21 ezer forintot kell az írásbeliért fizetnetek, komplex formában pedig 33 ezer forintért nyelvvizsgázhattok. A felsőfokú vizsgákra ugyanez érvényes.

ECL

Aki ECL nyelvvizsgára készül, annak középfokon 20-20 ezer forintot kell fizetnie a szóbeli és az írásbeli részre, komplex formában pedig 33 ezer forinttal kell számolni. A felsőfokú nyelvvizsga komplex formában 35 ezer forintba, külön-külön pedig 21-21 ezer forintba kerül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

iTolc

Az iTolc 26 400 forintért hirdet írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát középfokon, a komplex nyelvvizsgát pedig 39 500 forintért tehetitek le. Felsőfokon 28 600 forintot kérnek az írásbeli és a szóbeli részért is, míg a komplex vizsga ára 41 500 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?