7 °C Budapest

Aggódnak az érettségizők: két hétre veszélyes visszamenni a suliba

2021. március 31. 09:26

Nem mennének vissza két hétre az iskolába az érettségizők. Sokan attól félnek, hogy ez idő alatt elkapják a vírust, vagy karanténba kerülnek, így pedig a vizsgákról is lemaradhatnak.

Az érettségi vizsgák előtt már ne legyen személyes oktatás senkinek, alapvetően rossz döntés az iskolák kinyitása, amíg nem kapják meg a tanárok a második oltást is - ezt gondolják az Eduline olvasói az oktatási intézmények kinyitásáról. A szakportálnak azt is mondták, hogy az érettségik előtt kár kockáztatni a nyitást, elég lenne május közepe után. Az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak, amiről már megjelent a kormányrendelet. A portál szavazásából kiderült, hogy a diákok nem látják sok értelmét, hogy az írásbeli érettségi vizsgák előtt két héttel visszatérjenek az osztálytermekbe.

Sokan attól tartanak, hogy ha április 19-e és május eleje között megfertőződnek az iskolában, pont az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

A portál emlékeztet, a héten kezdődik a tanárok oltása, első körben azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat oltják majd, akik március 24-ig regisztráltak a vakcinára. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén, 2-án és 3-án zajlik majd kórházi oltópontokon. A második kör regisztrációs határideje március 29-én éjfélkor járt le - azokat, akik ekkor jelentkeztek, jövő héten hívják majd be az oltópontokra.

Az érettségi május 3-án indul, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az a szándéka, hogy az hagyományos módon szervezik meg, tehát szóbeli is lenne, ami tavaly, a koronavírus-járvány miatt, elmaradt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem