24 °C Budapest

Magániskolába kerültek Gesztesi Károly gyerekei: nem lesz olcsó az érettségi

2018. március 18. 15:00

Magániskolába fognak járni Gesztesi Károly gyerekei. Gesztesi érettségi előtt álló fiai a szüleikkel egyetértésben határozták el, hogy ezentúl nem láncolják magukat az iskolapadhoz.

Gesztesi Károly érettségi előtt álló fiai, Márkó és Balázs is magániskolás lesz ezentúl - írja a Blikk. Gesztesi Márkó az Esti Frizbi műsor forgatásán mesélt erről.

Iskolát váltottunk az öcsémmel, egy magániskolát választottunk, igazából otthon tanulhatunk, mellette járunk nyelvtanfolyamra és előkészítőkre"

 - mesélte Márkó.

Nekem nem ment, hogy fixen be kellett járni nyolcra, és délutánig annyi időt elvett"

 - folytatta a Gesztesi gyerek, de édesapja azt is hozzátette, hogy fia a tanárokkal sem mindig jött ki.

Nem olcsó mulatság a magániskola

A Pénzcentrum egy tavalyi cikkében megvizsgálta, hogy milyen költségei vannak az iskolakezdésnek. Ebből kiderült, hogy még az állami iskolák esetén is több tízezer forintos költségei vannak a tanévkezdésnek. Ez fokozottan igaz a magániskolák esetében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azok a szülők, akik nem elégedettek a közoktatás színvonalával írathatják a gyerekeiket magániskolába is, de létező alternatívát jelentenek a tanulócsoportok is. A magániskolák és a tanulócsoportok azonban értelemszerűen nem ingyenesek. Az árak nagyon eltérőek, 40-150 ezer forint mozogtak tavaly az átlagos havi díjak. A szülők kiadásai azonban ennél magasabbak, ugyanis a tankönyveket is ők fizetik.

Címlapfotó: Koszticsák Szilárd/MTI

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17