3 °C Budapest
Már ebédelni sincs idejük a magyar iskolásoknak

Már ebédelni sincs idejük a magyar iskolásoknak

2017. október 13. 10:00

A megemelkedeett óraszám miatt nincs idő rendesen megebédeltetni a gyerekeket, van olyan iskola, ahol lyukasórát iktattak be, hogy ne kelljen rohanva enni - hangzott el tegnap az RTL Klub híradójában.

A tanévkezdet óta sorra érkeznek a panaszok a Fővárosi Szülők Egyesületéhez arról, hogy a gyerekeknek nincs idejük megebédelni rendesen az iskolában, és emiatt éhesen érnek haza - mondta el Keszei Sándor, az egyesület elnöke.

Mivel az alsósoknak is több órájuk van, mint néhány éve, ezért alakul ki néha torlódás az iskolai menzákban - hangzott el a csatorna híradójában. Az Ember Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta a csatornát, hogy az ebédszüneteket az iskolák saját hatáskörben szabályozzák, és hozzájuk nem érkezett eddig jelzés ilyen problémáról. Azt javasolták, hogyha van olyan intézmény, ahol napi probléma, hogy a gyerekeknek nem jut idő az ebédre, érdemes a házirendet felülvizsgálni.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?