17 °C Budapest
Tankönyv nélkül tanítják majd a reformtantárgyat

Tankönyv nélkül tanítják majd a reformtantárgyat

Pénzcentrum
2016. augusztus 22. 10:30

A négy természettudományos tantárgy kiváltása egy komplex természettudomány nevű tantárggyal képezi a szakképzési rendszer átalakításának sarokkövét. Csupán a tanár és a tankönyv hiányzik a rendszerből - írja hétfő reggel a Népszabadság.


Két héten belül indul az új szakképzési rendszer Magyrországon. Ennek keretein belül vezetik be a komplex természettudomány nevű tantárgyat, ami kiváltja a biológiát, a fizikát, a földrajzot és a kémiát.

Néhány, a lap által említett gond:

  • A kerettanterv rendeletét még nem módosították, az iskolák félnek attól, hogy tartalma még változhat (az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem fog).
  • Nincs tankönyv a komplex természettudomány tantárgyra.
  • A lap által megszólaltatott iskolaigazgatók közül hárman sem tudják egyetlen tanárra rábízni az összetett tárgy oktatását.

Az átnevezések ezzel szemben jól haladnak. Az eddigi szakközépiskolákból szakgimnáziumok, a szakiskolákból szakközepek, a speciális szakiskolákból pedig szakiskolák lesznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakgimnáziumok tantervében, a korábbi természettudományos tantárgyak összevonásával felszabaduló óraszámot szaktárgyakkal töltik ki,

az ilyen intézményekben érettségizőknek nehezebb lesz egyetemre menniük: emelt szintű érettségi kell majd hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?