Tankönyv nélkül tanítják majd a reformtantárgyat

Tankönyv nélkül tanítják majd a reformtantárgyat

Pénzcentrum
2016. augusztus 22. 10:30

A négy természettudományos tantárgy kiváltása egy komplex természettudomány nevű tantárggyal képezi a szakképzési rendszer átalakításának sarokkövét. Csupán a tanár és a tankönyv hiányzik a rendszerből - írja hétfő reggel a Népszabadság.


Két héten belül indul az új szakképzési rendszer Magyrországon. Ennek keretein belül vezetik be a komplex természettudomány nevű tantárgyat, ami kiváltja a biológiát, a fizikát, a földrajzot és a kémiát.

Néhány, a lap által említett gond:

  • A kerettanterv rendeletét még nem módosították, az iskolák félnek attól, hogy tartalma még változhat (az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem fog).
  • Nincs tankönyv a komplex természettudomány tantárgyra.
  • A lap által megszólaltatott iskolaigazgatók közül hárman sem tudják egyetlen tanárra rábízni az összetett tárgy oktatását.

Az átnevezések ezzel szemben jól haladnak. Az eddigi szakközépiskolákból szakgimnáziumok, a szakiskolákból szakközepek, a speciális szakiskolákból pedig szakiskolák lesznek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szakgimnáziumok tantervében, a korábbi természettudományos tantárgyak összevonásával felszabaduló óraszámot szaktárgyakkal töltik ki,

az ilyen intézményekben érettségizőknek nehezebb lesz egyetemre menniük: emelt szintű érettségi kell majd hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?