-6 °C Budapest

Fontos határidő közeleg az érintett tanároknak

MTI
2015. október 22. 14:01

November 30-ig kell feltölteniük portfóliójukat azoknak a pedagógusoknak, akik érintettek az oktatásért felelős miniszter által kiadott 2016. évi minősítési terv pedagógus I. vagy pedagógus II. fokozatát megcélzó minősítési eljárásban.

Az érintett pedagógusoknak portfóliót kell készíteniük és véglegesíteniük - olvasható az oktatas.hu oldalon közzétett ismertetőben.  Az oktatásért felelős miniszter február 28-án miniszteri közleményben tette közzé a 2016-ban esedékes minősítővizsgák és minősítési eljárások keretszámát és a minősítési tervbe történő felvétel feltételeit. Az ennek megfelelő pedagógusok 2015. április 30-ig jelentkezhettek intézményvezetőjüknél a pedagógus II., a mesterpedagógus, illetve a kutatótanár fokozatot megcélzó minősítésekre.

A 2016-ban minősítésre kötelezettek a 2014. január 2-a és 2015. január 1-je között jogviszonyt létesített, jelenleg gyakornok besorolású pedagógusok, illetve a 2015. január 1-jével ideiglenesen pedagógus II. fokozatba besoroltak közül azok, akik legfeljebb 23 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.

A tájékoztató szerint a 2016. évi minősítésre összesen 20 074 pedagógus jelentkezett április 30-ig, a határidő lejártáig. A minősítési tervbe történő felvétel feltételeinek vizsgálata után, a miniszter döntése értelmében 19 623 pedagógus került be a 2016. évi minősítési tervbe. Közülük 3 970 a gyakornok, 5 761 az ideiglenes pedagógus II. fokozatba sorolt és a pedagógus II. fokozat elérését célzó pedagógus. További 9 335 a pedagógus II. fokozat, 465 a mesterfokozat, 92 pedig a kutatótanár fokozat elérését megcélzó szakember.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A minősítési tervbe bekerült, pedagógus I. fokozat, illetve pedagógus II. fokozat elérését megcélzó pedagógusoknak november 30-ig kell feltölteniük és véglegesíteniük e-portfóliójukat az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai rendszerben.

 Minősítővizsgájuk, minősítési eljárásuk 2016-ban lesz, és annak sikeressége esetén 2017. január 1-jén kerülhetnek a pedagógus-előmeneteli rendszer következő fokozatába.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?