24 °C Budapest
Igazi luxus: ide járhatnak a magyar sztárok gyerekei is

Igazi luxus: ide járhatnak a magyar sztárok gyerekei is

2015. szeptember 7. 18:01

Akár 720 ezer forint is lehet a tandíj egy alternatív iskolában egy évben. Ha ehhez hozzávesszük, hogy valaki nem a legolcsóbb tanszereket veszi, egy gyerek beiskoláztatása milliós költség is lehet. Bár ezek az iskolák nem olcsók, egyre népszerűbbek a magyarok körében. Bereczki Zoltán lánya is egy ilyen intézményben tanul.

Magyarországon egyre többen íratják magánintézménybe gyermeküket annak ellenére, hogy igen borsos ára van az ilyen iskoláknak. Az alternatív oktatási intézményekben például a tandíj havi 30-60 ezer forint körül mozog. Bereczki Zoltán kislánya is alternatív iskolába jár, ahol szabadabb az oktatás - derült ki a Mokka egyik adásában.

Nincsenek tankönyvek, és a tanítás, a tanóra is egészen máshogy alakul. A színész lánya például a festészetben és a zenében találta meg magát, mondta el a műsorban Bereczki Zoltán. Egyébként egyre többen választják az ilyen iskolákat. Alternatív vagy alapítványi fenntartásban Magyarországon mintegy 1200 óvoda, általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakmunkásképző és főiskola működik és a számuk egyre nő, az igény ugyanis évről évre nagyobb. A fővárosi Waldorf iskola van, ahol párhuzamos osztályokat is el tudtak indítani, akkora lett az igény. Az elmúlt öt évben két-háromszorosára nőtt az érdeklődés.

Az iskolakezdés már önmagában drága

Az iskolakezdés tandíj nélkül is egy kisebb vagyon lehet. Míg egy szűk nadrágszíjas iskolakezdés - a Pénzcentrum becslései szerint - 30-40 ezer forint, addig, ha nem kell nézni, mennyit költünk, ennek akár majdnem tízszeresét is elkölthetjük. Ha az iskolatáskákat nézzük, különösen drága darabokra bukkanhatunk. Például az egyik színes, párnázott vállpántú, sok zsebes, erősített aljú, fényvisszaverő csíkokkal ellátott táska különböző ajánlatokban különböző árakon, 72 - 85 ezer forint között szerepel, súlya 680 gramm. Egy pókos iskolatáska szett 37 - 38 ezer forintért: a csomagban szerepel két tolltartó, egy tornazsák és egy pénztárca, a hátizsák pedig ergonómiailag tervezett, gerincoszlophoz igazodó hátfalú, alumínium merevítő profillal és párnázott légáteresztő anyagbevonattal.

27 ezer forintért találni olyan pillangós rózsaszín táskát, ami jóval nehezebb a 85 ezer forintos modellnél, ez 1100 gramm. Nyilván nem mindegy az indulósúly, ha tele kell pakolni utána könyvekkel. De legalább ennek is spéci pántjai vannak a gyermekek gerincének tehermentesítéséért, plusz fényvisszaverő csíkok segítik a láthatóságot a sötétben. Egy egyszerű szürke hátizsák légáteresztő vállpánttal, puha belső béléssel és cipzáras zsebekkel 20 - 24 ezer forint. További részletek itt!

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?