7 °C Budapest

Ezt veszi a magyar milliomos a gyerekének iskolakezdésre: igazi luxus

Pénzcentrum
2015. augusztus 17. 05:50

Míg egy szűk nadrágszíjas iskolakezdés - a Pénzcentrum becslései szerint - 30-40 ezer forint, addig, ha nem kell nézni, mennyit költünk, ennek akár majdnem tízszeresét is elkölthetjük.

Már csak alig pár hét maradt addig, míg a gyerekeknek újra iskolapadba kell ülniük. Nagyban folyik a bevásárlás, a legtöbb magyar család valószínűleg azt nézi, hol spórolhat ezen. Míg ők - a Pénzcentrum becslései szerint - 30-40 ezer forintot költenek, addig akiknél nincs felső költséghatár, elég sokat költhetnek augusztus végén.

Megnéztük egy-két olyan termék az árát, ami nagy valószínűséggel mindenki kosarába bekerül, amikor be kell iskoláztatni a gyerekeket. A különböző ár-összehasonlító oldalak ajánlatai között nem kellett sokat keresgélnünk, hogy megtaláljuk a luxus árú termékeket. Íme néhány példa a legdrágábbak közül:

Hátitáskák

Az egyik színes, párnázott vállpántú, sok zsebes, erősített aljú, fényvisszaverő csíkokkal ellátott táska különböző ajánlatokban különböző árakon, 72 - 85 ezer forint között szerepel, súlya 680 gramm. Egy pókos iskolatáska szett 37 - 38 ezer forintért: a csomagban szerepel két tolltartó, egy tornazsák és egy pénztárca, a hátizsák pedig ergonómiailag tervezett, gerincoszlophoz igazodó hátfalú, alumínium merevítő profillal és párnázott légáteresztő anyagbevonattal.

Doldy Wild 22 Gyermek Hátizsák, Kék - 85 ezer forint

27 ezer forintért találni olyan pillangós rózsaszín táskát, ami jóval nehezebb a 85 ezer forintos modellnél, ez 1100 gramm. Nyilván nem mindegy az indulósúly, ha tele kell pakolni utána könyvekkel. De legalább ennek is spéci pántjai vannak a gyermekek gerincének tehermentesítéséért, plusz fényvisszaverő csíkok segítik a láthatóságot a sötétben. Egy egyszerű szürke hátizsák légáteresztő vállpánttal, puha belső béléssel és cipzáras zsebekkel 20 - 24 ezer forint.

Nem mindegy, milyen a hátizsák

Általában semmi kárt nem okozhatunk, ha az olcsóbbat vesszük meg valamelyik termékből, vagy a külső alapján döntünk. Kivéve a hátizsákok esetében, ahol akár tartásbeli rendellenességet okozhat egy rosszul megválasztott iskolatáska. Mivel kevés olyan intézmény van, ahol bent lehet hagyni a könyveket, így elkerülhetetlen, hogy a gyerekek nagy súlyokat cipeljenek. Ez azonban nagyon megterhelő a fejlődésben lévő szervezetnek. Éppen ezért fontos, hogy a szülők olyan modellt válasszanak, amelynek köszönhetően elkerülhetőek a mozgásszervi panaszok, vagy a fejlődési rendellenességek. Dr. Börzsei-Knoll Veronika, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ ortopéd-traumatológusa azt tanácsolja, még ha veszekedések árán érhető is el a gyereknél, ne divatos, hanem praktikus, szimmetrikusan viselhető táskát válasszunk. Az asszimmetrikus hátizsák tartási rendellenességhez, fájdalmakhoz vezethet.

Füzetek

A spirálfüzetek már alapból drágábbak, mint a sima kapcsolt társaik. Míg ez utóbbit már 55 forintért lehet akciósan kapni, addig egy spirálfüzethez legolcsóbban 160 forint körül lehet hozzájutni. Ehhez képest a kínálatban találni spirálfüzetet színezett műanyag borítással 1 826 forintért is. De valószínűleg az egyik legdrágább füzet a másgneszáras, keményfedeles vonalas A5-ös füzet 7 400 forintért. Például az egyik iskola negyedik osztályos tanszerlistájában 6 darab vonalas füzet szerepel, így ha valaki ezt a mágneszárast veszi a gyereknek, már csak a füzetekre elkölt több mint 44 ezer forintot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jegyzetfüzet, exkluzív, A4, kockás, 194 oldal, keményfedeles, SIGEL " Conceptum" , fekete - 7 379 forint

Vízfesték

Tizenkét darabos vízfesték készletet már 400 forintért is vehetünk. De ezen ár sokszorosáért is találunk festéket, bár azt nyilván profiknak, művészeknek szánják. Szóval lehet 12 darabos készletet kapni 7500 forintért, illetve 6000 forintért. A látszólag iskolai használatra készült legdrágább készletek egyike 3200 forint.

KOH-I-NOOR brilliant brillant aquarell vízfesték kerek 24 szín - ár 3 509 forint

Színes ceruza

Ugyanígy a színes ceruza készleteknél is találni egészen eltérő árakat. A tizenkét darabos készlet akciós ajánlatai 210, 250 forintról indulnak. Egy márkás kiszerelés a készletből 6600 forint. Extrának számít, hogy a megszokott kerek helyett háromszögletű, ergonomikus kialakítású ceruzák vannak a csomagban. 5500 forint körüli árért olyan készletet vásárolhatunk, amiben a ceruzákon külön kis mezők vannak, hogy a tulajdonos nevét rá lehessen írni, illetve csúszásgátlós a fogó rész.

STABILO Színes ceruza készlet, háromszögletű, jobbkezes, STABILO " EasyColours" , 12 különböző szín - 6 579 forint

Tolltartó

A tolltartók árai már csak azért is hatalmas szórást mutatnak, mert van, ami csak egy tok, amibe majd ömlesztve bele lehet szórni a ceruzákat, tollakat, a radírt, amit külön megvásárolunk. Illetve lehet kapni olyan emeletes tolltartót is, ami már eleve felszerelt színesekkel, filcekkel, hegyezővel, ollóval és vonalzóval. Itt is különböző árkategóriák vannak a minőségtől, márkától függően. 200-250 forintért vehetünk a legolcsóbban tolltartót, ezek értelemszerűen üresek. A legdrágábbak pedig: 9 990 forintért egy teljesen feltöltött háromemeletes tolltartó, 8400 forintért pedig egy szintén filcekkel, ceruzákkal, vonalzóval feltöltött kihajtható tolltartó. De van 8 ezer forintért olyan kétemeletes tolltartó is, ami teljesen üres.

Depesche Topmodel Fantasy kihajtható tolltartó - 8 390 forint

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem