28 °C Budapest
Nyári ingyenebéd: ennyi gyereknek jut

Nyári ingyenebéd: ennyi gyereknek jut

Pénzcentrum
2015. június 5. 09:56

Az idén a tavalyinál több, 141 ezer rászoruló gyermek részesülhet ingyenes étkezésben a nyáron - közölte Czibere Károly a Napi Gazdasággal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt is elmondta a lapnak, hogy idén kiemelkedő eredménnyel zárult a pályázat, amelyet az önkormányzatoknak írtak ki a gyerekek nyári ingyenes étkezésének támogatására. Így idén 141 ezer rászoruló gyerek étkezhet majd ingyen a nyári szünetben.

A tervek szerint jövőre az lesz a cél, hogy nemcsak a nyári, hanem az őszi és a téli szünetekben is megoldott legyen a gyerekek napközbeni ellátása. Továbbá az is a megoldandó problémák közt szerepel, hogy a gyerekek egy-egy közösségi térben, együtt fogyaszthassák majd el az ételt, mert ez még nem biztosított mindenhol.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?