Elbocsátásra kényszerül az Unicredit az új adó miatt

Pénzcentrum
2013. szeptember 19. 11:32

15 budapesti fiókot zár be az Unicredit. A pénzcentrum.hu elsőként számolt be a bank szándékáról, miszerint vállalati ügyfeleire hárítaná át az első negyedévben elmaradt tranzakciós illetékbevétel miatt kirótt 208 százalékos különadót. Az Unicredit a döntését megmásította, az áthárítás helyett költséget csökkent, aminek része a fiókbezárások és az elbocsátások.

- Az Unicreditnek 6,8 milliárdot kell befizetnie év végéig az államkasszába

Patai Mihály a bank elnök-vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bank az ügyfelei visszajelzései miatt lépett vissza ötletétől. Múlt heti cikkünkben a PSZÁF álláspontját is közöltük, mely előzetesen kifejtette jogi aggodalmait a bank lépésével szemben, Patai erre utalva annyit mondott, hogy ő biztos abban, hogy jogszerű lett volna az áthárítás.

Mivel a bank szeretné fenntartani jövedelmezőségét a költségcsökkentés mellett döntött, ami fiókbezárást jelent és ezzel párhuzamosan elbocsátásokat jelent. Ezzel a lépéssel jövőre a kivetett adó 40 százalékát spórolja meg a bank, míg 30 százaléka egyéb költségek visszavágásával képzeli el a bank, míg további 30 százalékot a bevételek növekedésétől várja.

800 milliárdos veszteség négy magyar banknál - Itt a friss rangsor!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35