11 °C Budapest

Gesztesi nyugdíjának is annyi? - a hét hírei

2011. június 12. 17:57

Ismét eseményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött: folytatódott az öregségi nyugdíj teleregénye (még Gesztesi Károly is megszólalt az ügyben), rákos betegek gyógyszerein nyerészkedő orvosok álltak (majdnem) bíróság elé, a hamburgeradó ismét terítékre került, a vasárnapi vásárlás történetének végére sem pontot, hanem inkább kérdőjelet tettek az illetékesek. Overdose, a mi csodalovunk kilátásai nem túl rózsásak -már ami az anyagi részét illeti-, akár az Ötöslottó nyertese is megvehetné a csodaparipát. Ez a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója, június második hetében.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Gesztesi Károlynak

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a Lázár János-Balsai István féle alkotmánymódosítási javaslatot, amely szerint a jövőben akár meg is lehet szüntetni az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt folyósított nyugellátást. Veszélybe kerülhetnek a korkedvezményes színésznyugdíjak, így akár a 48 éves Gesztesi Károly juttatása is.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mennyi nyugdíjat kap Gesztesi!


Törvényt sért a kormány nyugdíjügyben: alkotmányos kérdőjelek

Alkotmányellenes lehet, ha azoknál is elvonják az öregségi nyugdíjkorhatár előtti teljes ellátás jogát, akik után korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetnek a munkáltatók. Megsérti a kormány a sztrájkról és a Munka törvénykönyvéről szóló jogszabályokat azzal, hogy nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében - állítják szakszervezetek.

KATTINTS IDE a folytatáshoz!

Kik fizetik meg valójában a hamburgeradót?

A Kormány június elején fogadta el a Semmelweis Tervet, mely a forrásteremtés lehetséges eszközei között említi meg az új, népegészségügyi termékdíj bevezetését. A köznyelvben hamburgeradóként elterjedt új adónem az ismerten, illetve bizonyítottan egészségkárosodást okozó élvezeti táplálkozási cikkek vonatkozásában kerülhet bevezetésre. A dokumentum szerint e bevételek elsősorban a megelőzés és egészségfejlesztés területére kerülhetnek. A szakmai anyag azzal számol, hogy a népegészségügyi termékdíj, közismertebb nevén hamburgeradó bevezetése 2012 első félévében indulhat el.

KATTINTS IDE hamburgeradóról szóló cikkünk folytatásához!

Rákos betegeken nyerészkedtek a magyar orvosok: milliókat kaszáltak

Magyar orvosok és gyógyszerészek halálos betegek gyógyszereivel üzleteltek: rákos betegek vényköteles gyógyszereit adták-vették...

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS IDE a megdöbbentő történet folytatásához!

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Eltolták a döntést

Orbán Viktor miniszterelnök egy hete, a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián elmondta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. "Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk". Úgy tűnik, a kormányfő ezzel a kijelentéssel egy hosszú ideje tartó vitára tett pontot - vagy inkább elcsúsztatta a kérdőjeleket.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mit szóltak ehhez az áruházláncok!

Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Elárverezhetik Overdose-t, ha a jövőbeli versenyeinek finanszírozásába nem szállnak be a milliárdos tulajdonostársak. Mikóczy Zoltán ugyanis nem tudja egyedül állni a ló versenyeztetésének költségeit. Overdose a keddi ascoti derbin is jelzálog terhe alatt fut.

KATTINTS IDE, és tudd meg, kik a tulajdonosai Overdose-nak!

Az Ötöslottó nyerőszámai a 23. héten - Elvitték a hatalmas nyereményt

Elvitték az Ötöslottó főnyereményét, így ma egy szerencsés 1 milliárd 934 millió forinttal lett gazdagabb. A jövő heti várható főnyeremény 85 millió forint.

KATTINTS IDE a milliárdokat érő nyerőszámokhoz!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 18. 08:28
Az elektromos autók térnyerésének nagy nyertesei között lehetnek a lítiumot kitermelő bányatársaságo...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem