11 °C Budapest

Gesztesi nyugdíjának is annyi? - a hét hírei

2011. június 12. 17:57

Ismét eseményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött: folytatódott az öregségi nyugdíj teleregénye (még Gesztesi Károly is megszólalt az ügyben), rákos betegek gyógyszerein nyerészkedő orvosok álltak (majdnem) bíróság elé, a hamburgeradó ismét terítékre került, a vasárnapi vásárlás történetének végére sem pontot, hanem inkább kérdőjelet tettek az illetékesek. Overdose, a mi csodalovunk kilátásai nem túl rózsásak -már ami az anyagi részét illeti-, akár az Ötöslottó nyertese is megvehetné a csodaparipát. Ez a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója, június második hetében.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Gesztesi Károlynak

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a Lázár János-Balsai István féle alkotmánymódosítási javaslatot, amely szerint a jövőben akár meg is lehet szüntetni az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt folyósított nyugellátást. Veszélybe kerülhetnek a korkedvezményes színésznyugdíjak, így akár a 48 éves Gesztesi Károly juttatása is.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mennyi nyugdíjat kap Gesztesi!


Törvényt sért a kormány nyugdíjügyben: alkotmányos kérdőjelek

Alkotmányellenes lehet, ha azoknál is elvonják az öregségi nyugdíjkorhatár előtti teljes ellátás jogát, akik után korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetnek a munkáltatók. Megsérti a kormány a sztrájkról és a Munka törvénykönyvéről szóló jogszabályokat azzal, hogy nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében - állítják szakszervezetek.

KATTINTS IDE a folytatáshoz!

Kik fizetik meg valójában a hamburgeradót?

A Kormány június elején fogadta el a Semmelweis Tervet, mely a forrásteremtés lehetséges eszközei között említi meg az új, népegészségügyi termékdíj bevezetését. A köznyelvben hamburgeradóként elterjedt új adónem az ismerten, illetve bizonyítottan egészségkárosodást okozó élvezeti táplálkozási cikkek vonatkozásában kerülhet bevezetésre. A dokumentum szerint e bevételek elsősorban a megelőzés és egészségfejlesztés területére kerülhetnek. A szakmai anyag azzal számol, hogy a népegészségügyi termékdíj, közismertebb nevén hamburgeradó bevezetése 2012 első félévében indulhat el.

KATTINTS IDE hamburgeradóról szóló cikkünk folytatásához!

Rákos betegeken nyerészkedtek a magyar orvosok: milliókat kaszáltak

Magyar orvosok és gyógyszerészek halálos betegek gyógyszereivel üzleteltek: rákos betegek vényköteles gyógyszereit adták-vették...

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

KATTINTS IDE a megdöbbentő történet folytatásához!

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Eltolták a döntést

Orbán Viktor miniszterelnök egy hete, a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián elmondta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. "Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk". Úgy tűnik, a kormányfő ezzel a kijelentéssel egy hosszú ideje tartó vitára tett pontot - vagy inkább elcsúsztatta a kérdőjeleket.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mit szóltak ehhez az áruházláncok!

Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Elárverezhetik Overdose-t, ha a jövőbeli versenyeinek finanszírozásába nem szállnak be a milliárdos tulajdonostársak. Mikóczy Zoltán ugyanis nem tudja egyedül állni a ló versenyeztetésének költségeit. Overdose a keddi ascoti derbin is jelzálog terhe alatt fut.

KATTINTS IDE, és tudd meg, kik a tulajdonosai Overdose-nak!

Az Ötöslottó nyerőszámai a 23. héten - Elvitték a hatalmas nyereményt

Elvitték az Ötöslottó főnyereményét, így ma egy szerencsés 1 milliárd 934 millió forinttal lett gazdagabb. A jövő heti várható főnyeremény 85 millió forint.

KATTINTS IDE a milliárdokat érő nyerőszámokhoz!

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?