28 °C Budapest

Gesztesi nyugdíjának is annyi? - a hét hírei

2011. június 12. 17:57

Ismét eseményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött: folytatódott az öregségi nyugdíj teleregénye (még Gesztesi Károly is megszólalt az ügyben), rákos betegek gyógyszerein nyerészkedő orvosok álltak (majdnem) bíróság elé, a hamburgeradó ismét terítékre került, a vasárnapi vásárlás történetének végére sem pontot, hanem inkább kérdőjelet tettek az illetékesek. Overdose, a mi csodalovunk kilátásai nem túl rózsásak -már ami az anyagi részét illeti-, akár az Ötöslottó nyertese is megvehetné a csodaparipát. Ez a Pénzcentrum.hu hírösszefoglalója, június második hetében.

Kiderült: ennyi a nyugdíja Gesztesi Károlynak

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a Lázár János-Balsai István féle alkotmánymódosítási javaslatot, amely szerint a jövőben akár meg is lehet szüntetni az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt folyósított nyugellátást. Veszélybe kerülhetnek a korkedvezményes színésznyugdíjak, így akár a 48 éves Gesztesi Károly juttatása is.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mennyi nyugdíjat kap Gesztesi!


Törvényt sért a kormány nyugdíjügyben: alkotmányos kérdőjelek

Alkotmányellenes lehet, ha azoknál is elvonják az öregségi nyugdíjkorhatár előtti teljes ellátás jogát, akik után korkedvezmény-biztosítási járulékot fizetnek a munkáltatók. Megsérti a kormány a sztrájkról és a Munka törvénykönyvéről szóló jogszabályokat azzal, hogy nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében - állítják szakszervezetek.

KATTINTS IDE a folytatáshoz!

Kik fizetik meg valójában a hamburgeradót?

A Kormány június elején fogadta el a Semmelweis Tervet, mely a forrásteremtés lehetséges eszközei között említi meg az új, népegészségügyi termékdíj bevezetését. A köznyelvben hamburgeradóként elterjedt új adónem az ismerten, illetve bizonyítottan egészségkárosodást okozó élvezeti táplálkozási cikkek vonatkozásában kerülhet bevezetésre. A dokumentum szerint e bevételek elsősorban a megelőzés és egészségfejlesztés területére kerülhetnek. A szakmai anyag azzal számol, hogy a népegészségügyi termékdíj, közismertebb nevén hamburgeradó bevezetése 2012 első félévében indulhat el.

KATTINTS IDE hamburgeradóról szóló cikkünk folytatásához!

Rákos betegeken nyerészkedtek a magyar orvosok: milliókat kaszáltak

Magyar orvosok és gyógyszerészek halálos betegek gyógyszereivel üzleteltek: rákos betegek vényköteles gyógyszereit adták-vették...

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS IDE a megdöbbentő történet folytatásához!

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak? Eltolták a döntést

Orbán Viktor miniszterelnök egy hete, a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián elmondta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. "Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk". Úgy tűnik, a kormányfő ezzel a kijelentéssel egy hosszú ideje tartó vitára tett pontot - vagy inkább elcsúsztatta a kérdőjeleket.

KATTINTS IDE, és tudd meg, mit szóltak ehhez az áruházláncok!

Eladhatják Overdose-t: gondban a csodaló gazdája

Elárverezhetik Overdose-t, ha a jövőbeli versenyeinek finanszírozásába nem szállnak be a milliárdos tulajdonostársak. Mikóczy Zoltán ugyanis nem tudja egyedül állni a ló versenyeztetésének költségeit. Overdose a keddi ascoti derbin is jelzálog terhe alatt fut.

KATTINTS IDE, és tudd meg, kik a tulajdonosai Overdose-nak!

Az Ötöslottó nyerőszámai a 23. héten - Elvitték a hatalmas nyereményt

Elvitték az Ötöslottó főnyereményét, így ma egy szerencsés 1 milliárd 934 millió forinttal lett gazdagabb. A jövő heti várható főnyeremény 85 millió forint.

KATTINTS IDE a milliárdokat érő nyerőszámokhoz!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 18. 17:04
Reagált a TV2 Csoport sajtóosztálya a Media1 érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Nielsen Közöns...
Kiszámoló  |  2024. július 18. 15:20
Írtam egy cikket a napokban, hogy mennyire elképesztő módon felemeli a kormány a tranzakciós adót és...
Bankmonitor  |  2024. július 18. 12:48
A személyi kölcsönöknél, mint minden hitelnél nagyon fontos a kamat, a törlesztőrészlet. De érdemes...
Holdblog  |  2024. július 18. 08:11
A különadókkal kapcsolatos friss bejelentésről és a pénzügyi szektor reakciójáról kérdezték az ATV-b...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem