Eladó a legendás magyar színész palotája

2011. június 11. 11:02

Negyven év után piacra került a Castle La Plaoma, vagyis a Drakula filmek sztárjának Lugosi Bélának egykori otthona.

Közel félmilliárd forintnak megfelelő összegért árulják a 465 négyzetméter alapterületű Tudor-stílusban épült kastélyt - a világhírű magyar színész egykori otthonát. A villát 1924-ben építették, 5 szoba és 4 fürdőszoba kapott benne helyet. A bálterem méretű nappali mellett található benne könyvtárszoba, ebédlő, reggeliző-helyiség, valamint egy lakrész a személyzet számára.

 

(Forrás: realtor.com)


A ház mit sem változott az építés óta eltelt közel egy évszázad alatt. A házban ma is az eredeti burkolatok és belsőépítészeti megoldások találhatóak meg. Így ugyanazzal az intarziás padlóval, kovácsoltvas elemekkel, mahagóni ajtókkal, illetve kívül réz ereszcsatornával találkozhatunk, amivel élete során a világhírű magyar színész is.

 

(Forrás: realtor.com)


Ablakaiból körbe Palos Verdes-re, Long Beach-re, Beachwood Village-re és a Hollywood feliratra nyílik kilátás. A hirdetés szerint a ház esetében Hollywood egyik legjobb elhelyezkedésű, 1115 négyzetméteres telkéről van szó, s egyben a Beachwood Canyon egyik legjelentősebb épületéről.

Lugosi Béla életútja

1882. október 20-án látta meg a napvilágot Lugoson, Blaskó István és Paula de Vojnich negyedik gyermekeként. Tizenkét éves korában végleg abbahagyta iskolai tanulmányait, elköltözött otthonról és alkalmi munkákat vállalt. Eleinte Temesvárott játszott, majd 1910-ben a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1911-től a Magyar Színházban, a Királyi Színházban, a Palota Színházban lépett fel, majd 1912-ben a Nemzeti Színház tagja lett.

 

(Forrás: realtor.com)


Az első világháborúban hadnagyként szolgált az osztrák-magyar hadseregben. Az orosz fronton vívott harcok során megsebesül, hazatérte után a harctéren mutatott bátorságáért kitüntetik. 1919-ben a Tanácsköztársaság idején aktív szerepet vállalt a színész-szakszervezetben. Nyílt politikai állásfoglalása miatt emigrációba kényszerült.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
(Forrás: realtor.com)


Előbb Bécsben és Berlinben tűnt fel, ahol a filmvásznon kamatoztatta színészi adottságait, majd 1920-ban az Egyesült Államokba utazott. 1931-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. Az Egyesült Államokban ezután létrehozta a Magyar Nemzetiségi Színházat, ahol magához hasonlóan hazájukból száműzött magyar színészekkel vette körül magát.

 

(Forrás: realtor.com)


1927-ben felkérték a "Drakula" című Broadway darab címszerepére. A produkció rendkívül sikeres volt több mint 500 előadást ért meg és még két évig turnéztak vele. Ennek köszönhetően kérte fel az Universal filmstúdió Lugosi Bélát az 1931-es "Drakula" című film főszerepére. Ez a film hozta meg számára a sikert, ám egyben skatulyául is szolgált számára, mivel később csak horrorfilmekben szerepelt.

 

(Forrás: realtor.com)


Az ötvenes évek során megpróbált kitörni a horrorfilmek világából, és két vígjátékban is szerepelt, ám mindkét film csúfosan megbukott. A háborús sebesülése okozta fájdalmait orvosai egyre erősebb fájdalomcsillapítókkal igyekeztek enyhíteni, ám pont ezek a szerek vezettek súlyos morfiumfüggőségéhez. 1956. augusztus 16-án hunyt el szívinfarktusban.

 

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem