8 °C Budapest

Egymillióval ment az OTP-be: egész napra munkát adott az ügyintézőnek

2011. március 18. 05:20

Az OTP Bank megtartotta a gépkocsinyeremény-takarékbetétkönyvek 276. sorsolását. A sorsoláson azok az 50, 20, 10 és 5 ezer forint összegű betétkönyvek vettek részt, melyeket 2011. január 31-éig váltottak és 2011. február 28-án még forgalomban voltak. A termék népszerűségét jellemzi, hogy egy banki ügyintéző elmondása szerint a közelmúltban volt olyan ügyfél, aki egymillió forint értékben vásárolt betétkönyveket.

Milyen kocsikat sorsoltak?

A betétkönyvekre ezúttal összesen 8 db gépkocsit sorsoltak ki, a sorsolás négy gépkocsitípusból történt. Három darab Peugeot 107-es (listaár: 2 600 000 forint), két darab Toyota Aygo (a 3 ajtós listaára 2 455 000 Ft, az 5 ajtósé 2 515 000 Ft), két darab Chevrolet Spark (listaár: 2 345 000 Ft), valamint egy Toyota Yaris (listaár: 2 795 000 Ft) talált gazdára.

A hivatalos nyereményjegyzéket a következő:

 


Kétszáz betétkönyvet nyitott: kocsit is vehetett volna

A termék töretlen népszerűségét jellemzi, hogy egy banki ügyintéző elmondása szerint a közelmúltban volt olyan ügyfél, aki egymillió forint értékben vásárolt betétkönyveket. A szerencsevadász - aki ennyi pénzért akár egy jó állapotban lévő használt autót is vehetett volna - kétszáz darab ötezer forintos betétkönyvet nyitott (húsz darab ötvenezres helyett), amivel gyakorlatilag egy napra lefoglalt egy munkaállomást a bankfiókban.

Megéri-e autókat sorsolni az OTP-nek?

Az OTP Bank által kisorsolt személyautók a Pénzcentrum.hu számításai szerint listaáron 20 millió 255 ezer forintot érnek. Eközben a 903 787 ügyfél 10 507,4 millió forintos gépkocsinyeremény-betét állománya a hirdetmény szerinti évi 2,05%-os kamat mellett havi szinten "csak" 17 millió 950 ezer forintot hozott a nyereményalapba. Első ránézésre az OTP népszerű terméke közel 2,3 millió forintos veszteséget hozott a banknak ebben a hónapban, de valójában ez - a teljes állományra vetítve negyed százalékos mínusz - is bőven belefér.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban: Piros OTP-napok! Mikor ne menj a bankfiókba ügyet intézni?

 


A bank rendkívül alacsony forrásköltség mellett kezel egy immár 10,5 milliárd forintos betétállományt. A tőkepiacon elérhető átlagkamatok és az autók beszerzési költségére elkülönített 2,05%-os nyereményalapba kerülő kamat különbözete a bank "zsebében marad".

Kamatadó

A 2006. augusztus 31-ig nyitott gépkocsinyeremény betétek 2006. augusztus 31-ét követően kisorsolt első nyereménye mentes a kamatadó alól. A kamatadó bevezetését megelőzően nyitott, de azóta már egyszer nyertes betétkönyvek következő nyereménye; illetve a 2006. szeptember 1-e után nyitott betétkönyvek nyereménye után (a sorsoláskor) a bank fizeti meg a kamatadót. Így a nyeremény után a nyertes ügyfélnek sem bevallási, sem adózási kötelezettsége nincs.

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?