6 milliós OTP-pályázat: vissza nem térítendő támogatás társasházaknak

2011. március 14. 11:02

Idén harmadik alkalommal írja ki társasházi pályázatát hazánk legnagyobb pénzintézete. Az OTP Bank idén nettó 6 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a hazai társasházakat és lakásszövetkezeteket.

Napjainkban kulcskérdés, hogy lakóközösségünk önerején felül milyen eszközöket tud bevonni beruházásai megvalósításába. Az állami és önkormányzati támogatási formák mellett az utóbbi években az OTP Bank Társasházi Pályázat is segítséget nyújtott a hazai lakóközösségeknek céljaik eléréséhez. A legnagyobb magyarországi hitelintézet idén megnövelt pályázati összeggel, nettó 6 millió forinttal segíti a társasházakat. A vissza nem térítendő támogatásra a 2011. június 11-ig pályázhat bármely hazai társasház vagy lakóközösség.

A 2009 óta nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezést a korábbiakhoz hasonlóan idén is Környezetvédelem, Közösségépítés és Életminőség-javítás kategóriákban hirdeti meg a bank. Az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatások összegét 9 nyertes lakóközösség között osztják ki. Az egyes kategóriákon belül 1,2 millió, 600 ezer és 200 ezer forint nettó támogatási összegre lehet pályázni.

A környezetvédelmi és közösségépítési célú beruházások nagyban hozzájárulhatnak a lakók életminőségének javításához. Tekintettel arra, hogy bizonyos társasházaknak - a panelprogram keretéből kiszorulva - kevés pályázati lehetősége van, az ország bármely lakóközössége beküldheti pályamunkáját.

Tavaly több mint 600 nevezés érkezett, amely elsősorban az egyszerű és gyors nevezési folyamatnak köszönhető: nincs ugyanis szükség engedélyek és hatósági papírok beszerzésére, csupán egy oldalban kell összefoglalni, hogy a beruházás mennyiben segíti majd a lakók életét. A nevezéseket egy online weboldalon keresztül, vagy postai úton várja a hitelintézet.

A tavalyi pályázaton a Környezetvédelem kategóriában két budapesti és egy békéscsabai lakóközösség nyert támogatást szellőztető-ventillátorainak cseréjére és napelemek fölszerelésére, szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére, valamint világítás-korszerűsítésre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közösségépítés kategóriában egy dorogi lakótelep tereprendezésre és sportpályájának felújítására, egy budapesti ház tetőteraszának felújítására, egy szekszárdi lakóközösség pedig alagsori helyiségének közösségi térré alakítására kapott támogatást.

Életminőség kategóriában egy nyíregyházi ház teljes világításának, csengőinek, postaládáinak cseréjére és tűzvédelmi fejlesztésekre, egy fővárosi társasház lépcsőháza, egy balatonfüredi ház pedig a bejárati ajtaja megújítására használta fel az elnyert összeget.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?