25 °C Budapest

Reagált az OTP Bank: a piros napokon 70-90%-kal magasabb az ügyfélforgalom

2011. február 25. 14:02

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt az OTP Bank elkészítette a várható ügyfélforgalomra vonatkozó előrejelzését, melynek segítségével az ügyfelek kiválaszthatják azokat a napokat, amikor rövidebb ügyintézési időre számíthatnak.

"Az OTP Bank Nyrt. 400 hazai fiókjában havi szinten több millió ügyfelet szolgál ki, azonban az ügyfélforgalom nem egyenletes. Csúcsidőszaki napokon (nyugdíj- és bérfizetési napok, adófizetési határidők, árfolyam- és kamatváltozások, stb.) 70-90%-kal több ügyfél tér be a bankfiókokba ügyeket intézni, mint a legkevésbé forgalmas ún. völgyidőszaki napokon.

A bank számos munka- és folyamatszervezési eszközzel igyekszik kezelni a forgalom hektikusságát, azonban ilyen mértékű ingadozás esetén, még a legkörültekintőbb tervezés és működtetés mellett is előfordulhat, hogy az ügyfeleknek a legforgalmasabb időszakokban az átlagosnál hosszabban kell várakozniuk.

Az ügyfelek elégedettség-növelése érdekében a bank bevezette azt a módszertant, hogy különböző nyomtatott és elektronikus marketing eszközökkel, valamint az ügyintézők segítségével felhívja a figyelmet azokra az időszakokra, amikor az ügyfélforgalom várhatóan alacsonyabb és így gyorsabb a kiszolgálás.

Az elmúlt fél év tapasztalatai alapján az ügyfelek döntő többsége nagyon kedvezően fogadta a kezdeményezést, egy részük az információk hatására már tudatosabban választja banki ügyeinek intézésére a naptárban zöld színnel jelölt, kevésbé forgalmas napokat. Az intézkedés kisimító hatása mérhető, ugyanakkor a külső tényezők miatt nem lehet teljesen megszűntetni az ingadozást" - közölte szerkesztőségünkkel az OTP Bank Médiakommunikációs Osztálya.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ügyfélforgalmi előrejelzés februártól májusig: Kattints!

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 19. 10:36
A kormánypárti lap most helyreigazított cikkének szerzője nem vállalta fel a nevét.
Holdblog  |  2022. május 19. 09:59
A befektetési világban, a politikában és a gazdaságban rossznál rosszabb hírek követik egymást, az i...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?