13 °C Budapest

Tömeges leépítés az AVIS-nél: "Nehéz volt a döntés, de meg kellett tennünk"

2020. április 15. 18:15

A koronavírus-járvány gazdaságra mért ütése miatt több mint 400 főtől szabadult meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrumnak a cég londoni központja elárulta, igyekeznek majd segíteni a távozó kollégákat, de kénytelenek voltak meghozni a döntést, mert olyan kihívásokkal kell megküzdeniük - ahogy az egész iparágnak is -, amelyekkel még soha.

Még tegnapeste írtunk róla, hogy komoly, bő 400 fős leépítésről döntött az Avis Budget Group BSC Kft., amely a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként működik Budapesten. A cég állománya több mint 1200 fős volt, így a leépítés az alkalmazottak egyharmadát érinti, a Pénzcentrum értesülései szerint vegyesen.

A hír kapcsán megkerestük a budapesti iroda anyavállalatát, az AVIS londoni központjából a következő állásfoglalást kaptuk a drasztikus lépés hátterével kapcsolatban: "A globális koronavírus-járvány gyors és jelentős hatást gyakorolt az autókölcsönző iparágra, olyan kihívásokkal kell megküzdenünk, amelyekkel még soha. Számos intézkedést kellett a helyzetre tekintettel meghoznunk, ide értve az flotta-, vagy épp az üzemeltetési költségek csökkentését, és természetesen a munkaerőállomány hozzáigazítását a jelenlegi piaci helyzethez" - olvasható a Pénzcentrum számára írt állásfoglalásukban.

Sajnos a Budapesti Szolgáltató Központot is érintik az intézkedések, nehéz volt a döntés, de számos belsős és ügyfélkapcsolati-feladat gyakorlatilag megszűnt. Nagyon sajnáljuk, hogy ezt a lépést meg kellett tennünk, és teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy milyen hatással lesz mindez az alkalmazottainkra. Felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel, és igyekszünk segítséget nyújtani nekik abban, milyen segítséget kaphatnak ebben a nehéz időszakban

- szögezték le a Pénzcentrumnak küldött válszukban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm