27 °C Budapest

Címke: kirúgás (44 cikk)

Pénzcentrum | 2020. június 11. 14:32

Rengeteg magyar dolgozó nézhet majd nagyot: fontos adataik kerülhetnek a kukába

Sokan sajátjukként tekintenek a céges informatikai eszközökre, rengeteg személyes dokumentumot, fotót tárolnak ezeken. A dolog akkor üt vissza, ha mondjuk kirúgják az embert, és elvész a hozzáférése a céges cuccokhoz. Mutatunk négy tippet, amikkel te is felkészülhetsz erre az eshetőségre.

MTI | 2020. május 18. 10:14

Durva leépítés az oroszlányi üzemben: 250 embert rúgnak ki

A kipufogóöntvényeket készítő, kínai Wescast Hungary Autóipari Zrt. 250 embert bocsát el az üzem 800 dolgozója közül, erről tájékoztatták a Vasas Szakszervezeti Szövetséget - mondta el a szövetség alelnöke.

Nagy Bálint | 2020. április 15. 18:15

Tömeges leépítés az AVIS-nél: "Nehéz volt a döntés, de meg kellett tennünk"

A koronavírus-járvány gazdaságra mértütése miatt több mint 400 főtőlszabadult meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrumnak a cég londoni központja elárulta, igyekeznek majd segíteni a távozó kollégákat, de kénytelenek voltak meghozni a döntést, mert olyan kihívásokkal kell megküzdeniük, amelyekkel még soha.

Pénzcentrum | 2020. április 6. 15:15

Sok helyen már elkezdődtek a kirúgások: a cégek kétharmada veszteségre számít

Jelenleg legnagyobb arányban az árbevétel szinten maradását remélők vannak, így a növekvő árbevételt várókkal együtt a kis- és közepes vállalkozások kétharmada (70%) még mindig bízik benne, hogy legalább a tavalyi árbevételét képes lesz produkálni az előttünk álló egy évben.

Pénzcentrum | 2020. március 18. 21:01

Tömegek veszítik el a munkájukat a járvány miatt: ez maradt a munkavállalók egyik esélye

A jelenlegi krízis helyzetben egy rendezvényszervező cég tulajdonosai elindítottak egy társadalmi célú mozgalmat és kidolgoztak egy lehetséges megoldást a munkavállalók megsegítésére. Az elmúlt hetekben nagy erőkkel dolgoztak saját cégünk és munkatársaink megmentéséért. A válságtervünk kidolgozása mellett fogtak bele egy másokat is megsegítő projektbe: a “B" tervbe.

Pénzcentrum | 2019. december 17. 19:00

Színt vallott a magyar dolgozó: erről posztolt, kirúgás lett a vége

A magyar munkavállalók ötödének rugalmasak a főnökei, míg nyolc százalékuknak minden lépését figyeli a munkáltatója. Van, ahol pontos irányelvek szabják meg például, mit posztolhatnak a kollégák a közösségi médiában, míg másoknak rendszeresen átvizsgálják a csomagját a munkahelyre be- és kilépéskor.

Pénzcentrum | 2019. október 30. 16:09

Durva leépítés jöhet a győri Audinál: 1200 embertől válnának meg

1200 munkavállalótól is megválhat a győri Audi, állítólag ezt már be is jelentették a dolgozóknak. Az elmondások szerint a létszámcsökkentés folyamatos, először a határozott munkaidejű szerződéssel rendelkezők szerződését nem hosszabbítják meg, valamint a nyugdíj előtt állókat próbálják meg nyugdíjaztatni.