2020. október 24. szombat Salamon
HR Centrum

Színt vallott az Auchan: ennyit keres náluk egy pék, cukrász, kiszállító


A Pénzcentrum értesülése szerint az Auchanban egy pék vagy egy cukrász 8 órás állásban, pótlékkal és egyéb juttatásokkal együtt bruttó 336 ezer forintot is kereshet. Míg például a hiper online áruházában dolgozó kiszállító munkatársak havi bruttó bére elérheti a 434 000 forintot is.

Az Auchan Retail Magyarország nem vezető beosztású munkatársainak alapbére lényeges mértékben emelkedik 2019. január 1-től, amelyhez az elérhető prémiumösszegek növekedése és további béren kívüli juttatások társulnak

- írta közleményében a hipermarket január 14-én. Ebből kiderült, hogy a vállalat teljes munkaidős munkavállalói éves szinten bruttó 91 000 forint béren kívüli juttatásban részesülnek. Ezen felül a vállalat átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal (pl. rendszeres szűrővizsgálatok), valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel támogatja a munkavállalókat.

A hipermarket ezen felül más adatot nem közölt, így például az sem derült ki, hogy egy pénztáros vagy raktáros, esetleg más pozícióban lévő áruházi dolgozó mennyi pénzt vihet haza a 2019-es bérnövekedés következtében. Éppen ezért a Pénzcentrum megkereste az Auchan-t, és rákérdezett a konkrét bérek alakulására:

Az új bérpolitikának célkitűzése, hogy minden szakmai szinten emelkedjen az alapbér és kivétel nélkül minden alkalmazott részesüljön béremelésben. Ezen felül kiemeltük a szakmákat egy magasabb bérfejlesztéssel annak érdekében, hogy kereskedelmi ígéretünknek megfelelően vásárlóinknak mindig minőségi és friss termékeket tudjunk biztosítani

- válaszolta lapunk megkeresésére az Auchan, ami konkrétan azt is elárulták, hogy:

  • egy pék vagy cukrász pozíció esetében 8 órás állásban pótlékokkal és egyéb juttatásokkal együtt az elérhető legmagasabb havi jövedelem bruttó 336 ezer forint,
  • míg egy, az online áruházban dolgozó kiszállító munkatárs havi bruttó bére elérheti a 434 ezer forintot is.

Ezen felül a vállalat azt is elmondta a Pénzcentrumnak, hogy a béremelések mellett elkötelezettek a béren kívül juttatások mellett is, ilyen például a munkába járás költségtérítése, családi rendezvények és kulturális programok szervezése, a munkatársak gyermekeinek biztosított nyári napközi tábor vagy a napi ingyenes gyümölcs biztosítása. 

Mérlegen a bolti bérek

Az ágazatokon átívelő munkaerőhiányra válaszként egyre több vállalat teszi nyilvánossá javadalmazási ajánlatit. Nem meglepő tehát, hogy a szinte folyamatosan létszámhiánnyal küzdő áruházak közül is egyre többen vállalják fel a nyíltsisakos toborzást.

Az Aldi 2018 decemberi közleményében például arról számot be, 2019 január 1-től 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedett volna. Viszont azóta kiderült, hogy az Erzsébet-utalvány beszántása következtében, a cafeteriát brutossítva hozzácsapják az alapbérhez, ami így 309 419 forint - írta meg a Pénzcentrum.

A Lidl hivatalos oldalán rövid keresés után megtalálhatók az éppen aktuális állásajánlatok. Ezek közül szemezgetve például egy budapesti, XIII. kerületi, 8 órás bolti eladói állásban a legmagasabb elérhető bruttó járandóság 288 ezer forint, amiből nettó 25 174 forintot Lidl kártyán kap meg a dolgozó.

De például, aki a raktározás területén helyezkedne el, mint komissiózó, az a vállalat szigetszentmiklósi telephelyén bruttó 347 forintot is kereshet (a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb járandóság), amiből nettó 25 174 forint szintén Lidl kártyán érkezik.

A Tesco hivatalos oldalán hirdetett állások között böngészve rábukkantunk például arra, hogy Budapesten egy pék dagasztó az első 6 hónapban bruttó 199 400 forintra számíthat, de a 7. hónaptól automatikusan bruttó 216 700 forintra emelkedik a bére. Ami mellé az első hónaptól kezdve területi alapú bérkiegészítésként bruttó 16 ezer forint kap, továbbá a próbaidő lejárt után nettó 12 000 forint értékű csomagot választhat, valamint 3 hónap után 10 százalékos dolgozói kedvezményt is kap a vásárlások után. ,

Egy kemencés pék ennél valamivel kevesebbel kezd, bruttó 190 000 forintot kap az első fél évben, ami a 7. hónaptól automatikusan 197 ezerre emelkedik. Fél év után, minden kiegészítéssel együtt tehát bruttó 229 084 forintra számíthatna egy dolgozó + 12 000 forint cafetériára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Durvul a járványhelyzet: sorra mondják le a karácsonyi vásárokat is
Megkerestük az fővárosi és a vidéki önkormányzatokat, hogy megtudjuk, a koronavírus dacára megtartják-e a karácsonyi szabadtéri rendezvényeiket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 10. 22. 10:36
A tagok, vezető tisztségviselők tartozásokért való felelőssége - 3.

A cikksorozat második részében a Cstv. 33/A[1].§-a alapján történő igényérvényesítéssel...

hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó