Lebuktak a gazdagok: ez a hét szokás tette sikeressé őket

2019. augusztus 12. 16:33

A sikeres emberek gyakran a szerencséjüknek köszönhetik a sikerüket - ez az állítás vitathatatlan. De a szerencse valóban egy olyan tényező-e, amire nem lehet hatást gyakorolni? Ha megnézzük a sikeres emberek közös jellemzőit, akkor azt látjuk, hogy a szerencse sok esetben nem csak a tőlük független tényezők eredménye.

A szerencse nem egy készség, amit feljeszteni lehet - vagy szerencsés valaki, vagy nem. Nem így van ez azonban a Business Insider szerint, amely összegyűjtötte a sikeres emberek közös karakterjegyeit. Arra jutottak, hogy a szerencsésnek mondott embereknek vannak olyan szokásai, amik megalapozzák, hogy az illetőt valamilyen szerencsés fordulat érje. Ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Aktívan igyekeznek elérni a céljukat

Persze lehet úgy élni, hogy csak ülünk és várjuk a szerencsét, a sikeres emberek azonban folyamatosan képzik magukat, hogy jobb készségekkel rendelkezzenek. Az ő felfogásuk az, hogy nem várnak addig, amíg a jó dolgok megtörténnek velük, ehelyett sokkal inkább maguk keresik meg a szerencséjüket. A készségeiket nem hagyják elveszni, hanem aktívan felhasználják, hogy elérjék velük a céljukat.

Gyúrnak a kommunikációs készségeikre

A szerencsésnek vélt emberek általában tisztában vannak vele, hogy a kiterjedt emberi kapcsolatok lehetőséget teremtenek munkalehetőségre, különböző eseményeken való részvételre, vagy csak általánosan olyan kapcsolatokra, amelyek segítenek a munkahelyi és személyes karrierjük fejlődésében. Épp ezért időt és energiát fordítanak arra, hogy csiszolják a kommunikációs készségeiket, és keresik a lehetőséget, hogy érdekes személyekkel létesíthessenek kapcsolatot.

Aktívan építik a kapcsolati hálójukat

A proaktivitás az egyik kulcstényező, amivel az ember a saját szerencséjét megalapozhatja. A proaktivitás jellemzi őket az emberi kapcsolatok terén is, nem is szégyellősek, ha kapcsolatépítésről van szó. Kihasználnak minden lehetőséget, ahol használható ismertségekre tehetnek szert, és ezeket igyekeznek aktívan fenntartani.

A pozitív gondolkodás elengedhetetlen

Unásig mantrázott közhely, hogy pozitív gondolkodással többet el lehet érni. Bármennyire is ismert és kiüresedett tanácsnak tűnik, van valóságalapja. A sikeres emberek a nehéz munkahelyi időszak alatt is igyekeznek pozitív szemmel figyelik a világot. Hogy ez valójában mennyiben járul hozzá a sikerhez, remek kérdés, minden körülmények között jobb a negatív gondolatokat elkergetni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kreatív módon oldják meg a problémákat

Ha ismerünk sikeres embereket, akkor tudhatjuk, hogy a felmerült problémára általában nem a hagyományos módon reagálnak, gyakran valamilyen egyedi megoldással jönnek elő, és a olyan eredményt hoznak ki az adott helyzetből, amit mi magunk esetleg nem is láttunk megvalósíthatónak. Ezt egyébként mi is könnyen kipróbálhatjuk: nyugodtan térjünk el a megszokott megoldásoktól, és próbáljuk meg egyedileg megoldani a felmerülő kihívásokat. Egy azonban biztos, a panaszáradat biztosan nem visz minket előbbre.

A rugalmasság és nyitott gondolkodás segít

Ezt nem kell sokat magyarázni, a kellően rugalmatlan személyiségek aligha tudnak gyors és sikeres megoldást adni a felmerülő problémákra. Ha kellően gyorsan tudunk reagálni, és akár új, nem megszokott metódusokat is szívesen alkalmazunk, egészen biztosan eredményesebbek leszünk, bármilyen tevékenységet is folytatunk.

Az első megérzés mindig a legjobb

A sikeres emberek általában hallgatnak a saját megérzésükre. Feltehetően mindannyiunkkal megtörtént már, hogy felvetődött bennünk egy kósza gondolat, vagy valamilyen remek ötlet, amit meg kívántunk valósítani - egy percig. A sikeres ember meglovagolják ezeket a gondolatokat - természetesen lehet, hogy nem jön össze, ettől függetlenül az esélyt megadják maguknak. Azok a sikeres emberek, akiket a többiek szerencsésnek lát, valójában nem tartják magukat szerencsésnek, egyszerűen csak bíznak a saját elképzeléseikben.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm