2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi
HR Centrum

Ilyen a legális munkakerülés 2019-ben: kevés magyar él vele, pedig megtehetnék


Manapság már a rugalmasságot keresik a dolgozók a munkahelyeken, és az is kiderült, hogy egy átlag munkavállaló kevesebb mint egy órát vesz igénybe ebédidően - egy átlgos ebédszünet 31 percig tart. Az emberek jellemzően inkább maguk akarják beosztani a szabadidejüket, nem veszik ki kötelezően ebédkor a szünetet.

Tízből hét dolgozó kevesebb mint egy órát fordít az ebédre, átlagosan pedig 31 pecig szállnak ki a mókuskerékből. Egy a Daily Mail által ismertetett felmérésből az is kiderült: a munkavállalók inkább később kezdenek, vagy korábban végeznek a munkahelyen, minthogy egy órával megszakítsák a melót a nap közepén. A rövidebb pihenőt sokan azzal magyarázzák, hogy nagy a nyomás a munkahelyen, ezért inkább a feladatokra koncentrálna.

A 2000 megkérdezett dolgozó válaszaiból kiderült az is, hogy a legtöbben az íróasztaluknál esznek, ha le vannak valamivel maradva. 35 százalék azt mondta, inkább legyen rugalmas a nap közbeni szünet, ők inkább korán végeznének, vagy későn kezdenének a melóban ebédidő helyett. 18 százalék egyenesen kötelességének érzi, hogy ebédidőben is dolgozzon.

Sokan nem csak evéssel töltik a szabadidőt, 28 százalék például internetezik, 20 százalék a közösségi médiában szörföl. 36 százalék azt mondta, inkább egyedül szeret ebédelni, és csak 27 százalék jelentette ki, hogy szeret a kollégákkal enni.

Így esznek a melóban a magyarok

A munkahelyi étkezésről készített felmérést korábban a Profession.hu, amiből kiderült, hogy

  • A válaszadók 51 százaléka kétszer vagy többször eszik a munkahelyén
  • 43 százalékuk csak egyszer
  • 7 százalék azonban egyszer sem

24 százalék munkavégzés közben fogyasztja el reggelijét, 37 százalékuk még otthon sort kerít erre. A húszas éveikben járó munkavállalókra jellemzőbb, hogy kétszer vagy többször étkeznek a munkahelyen, míg az 50-59 évesek körében a legmagasabb (az átlag kétszerese) azok aránya, akik nem szoktak munkahelyen, illetve munkaidőben étkezni.

A legnépszerűbb munkahelyi étkezés továbbra is az ebéd, a dolgozók 84%-a eszik délben a munkahelyén. A válaszadók majdnem kétharmada otthonról vitt ételt fogyaszt, de ma már csak minden ötödik ember eszik a számítógép előtt ülve.

Az ebédszünet megtartása hatalmas javulás a három évvel ezelőtti helyzethez képest, mert akkor azt állapították meg, hogy az emberek 40 százaléka munka közben kap be néhány falatot. A korábbiakhoz képest némileg emelkedett (6-ról 10 százalékra nőtt), de még mindig igen alacsonyazok aránya, akik vendéglátóhelyen ebédelnek vagy ételfutártól rendelnek (9%) - ezek a szokások továbbra is a magasabb végzettségűekre és a fővárosban élőkre jellemzőek inkább.

A rendszeres kávéfogyasztók száma 73 százalékról 81-re ugrott, ugyanakkor a 4 vagy több csészével megivók aránya 14 százalékról 11 százalékra esett vissza. A dolgozók 46 százaléka napi 2-3 csészével tartja éberen magát - derül ki a Profession.hu adataiból. 

A fenti adatokat érdekesen egészíti ki, hogy a válaszadók 63 százaléka saját bevallása szerint az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozásra, legalább ugyanennyien tanulmányozzák át az élelmiszerek címkéit, 69 százalék pedig nemcsak figyel az elfogyasztott mennyiségre, hanem többet is hajlandó fizetni az egészségesebb táplálékért.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2019. 04. 22. 09:02
Május 1-jétől fontos változások az online számlaadat szolgáltatásban

Folyamatos a javítás és a felhasználói visszajelzések miatti fejlesztés a NAV online adatszolgáltatási...

legacykft
2019. 04. 19. 09:00
Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

Az előző blogposztban ránéztünk néhány olyan területre, amelyre tudatos figyelmet fordítva minőségi...

y2ycoaching
2019. 04. 18. 14:03
HR Revolution - Tényleg válság van a HR-en?

Munkaerőhiány, employer branding, generációk, megtartás, bevonzás, Big Data, automatizálás......

hrdoktor
2019. 04. 15. 07:46
3 tipp tavaszi fáradtság ellen

Reggelente nehezen kelünk ki az ágyból, ebéd után csak a sziesztán jár az eszünk, délutánonként...

jobangel
2019. 04. 15. 06:00
Üzenem a maximalistáknak: 60%

A maximalizmus tud jó dolog lenni, mert a munkájukra igényes emberekkel elvileg jó dolgozni. De...

coachco
2019. 04. 12. 11:37
A fejlesztés mellékhatásai

Mennyire könnyű másokban megtalálni a vétkest, az okozót, lerázva magunkról minden felelősséget! [...]...

vezetoi-coaching
2019. 04. 11. 02:31
Egy kis hasznos beszélgetésről…

Egy személyes történet arról, hogy hogyan lenne jó, hogy ha egy vezető ismerné a munkatársait...

NÉPSZERŰ
FRISS