31 °C Budapest
Tired millennial woman suffers from stuffiness and an inoperative air conditioner, waving blue fan sitting on couch at home working on laptop computer. Overheating high temperature, hot summer weather

Így zavarják haza munkahelyeikről a magyar dolgozókat is: nincs mit tenniük, ezt le kell nyelni

2024. április 22. 17:46

A vállalkozások energiafelhasználása közel egyötöddel (19%-kal) csökkent az irodák hatékonyabb kihasználása és egy rugalmas munkarend bevezetése által. A hibrid munkavégzés bevezetésével 84%-kal csökkenthető az energiafelhasználás és szénlábnyom A megkérdezett cégek több mint háromnegyede további lehetőségeket keres az energiafogyasztás csökkentésére. Az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint az lakóhelyhez közeli munkahelyek akár 90%-kal is csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást

Az IWG ma közzétett kutatása szerint a hibrid munkavégzés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások ötödével* csökkentsék az energiafelhasználást. Ez elérhető azzal, hogy a nagy, belvárosi irodát kisebb és energiatakarékosabb irodaterekre cserélik, vagy rugalmas munkaterületekre váltják.

A rugalmas munkaterületek globális piacának vezető szolgáltatója, a Regus és Spaces márkáiról jól ismert IWG, több mint 500 olyan vállalat vezetőjét és létesítménygazdálkodóját kérdezte meg, ahol bevezetésre került a hibrid munkavégzés. Az eredményekből egyértelműen látható, hogy az átlagos energiafogyasztás 19%-kal csökkent a hibrid munkavégzés bevezetése óta.

A Föld napja (április 22.) előtt készült tanulmány jelentős környezeti és gazdasági előnyökre mutatott rá ott, ahol a drága belvárosi irodahelyiségeket felváltják a hibrid munkamodelleket használó lakóhelyekhez közeli kisebb, regionális irodák és co-working munkahelyek.

A válaszadók (44%) közel fele negyedével (25%) csökkentette a hagyományos irodaterületeit, amely egyértelműen az energiafogyasztás és a működési költségek jelentős csökkenéséhez vezetett. További 19 százalékuk még nagyobb mértékű csökkentést ért el az ezen felüli (26-50%-os) irodaterület leépítéssel.  A megkérdezettek 84 százaléka szerint a hibrid munkamodell bevezetése kulcsfontosságú a vállalat teljes energiafelhasználásának és szénlábnyomának csökkentésében. Még nagyobb csökkenést jósolnak, hiszen a vállalkozások 79 százaléka további lehetőséget keres az energiafogyasztás csökkentésére, például meglévő irodahelyiségeik leépítésével vagy rugalmas munkaterületek bevezetésével.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy korábbi, az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint a lakóhelyhez közelebbi munkavégzés Manchesterben akár 70 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást (Egyesült Királyság), 87 százalékkal Los Angelesben (USA), 82 százalékkal New Yorkban és közel 90 százalékkal Atlantában.Egy év elején készült IWG-felmérés szerint, a megkérdezettek 60 százaléka otthonától 15 percen belül elérhető irodában szeretne dolgozni, és csak minden ötödik munkavállaló ingázna naponta 30 percnél többet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
hrdoktor  |  2024.07.04 07:30
Sokan szeretik, de vannak, akik csak nehezen viselik el: a klíma használata évtizedek óta heves vitá...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem