22 °C Budapest
Tired millennial woman suffers from stuffiness and an inoperative air conditioner, waving blue fan sitting on couch at home working on laptop computer. Overheating high temperature, hot summer weather

Így zavarják haza munkahelyeikről a magyar dolgozókat is: nincs mit tenniük, ezt le kell nyelni

2024. április 22. 17:46

A vállalkozások energiafelhasználása közel egyötöddel (19%-kal) csökkent az irodák hatékonyabb kihasználása és egy rugalmas munkarend bevezetése által. A hibrid munkavégzés bevezetésével 84%-kal csökkenthető az energiafelhasználás és szénlábnyom A megkérdezett cégek több mint háromnegyede további lehetőségeket keres az energiafogyasztás csökkentésére. Az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint az lakóhelyhez közeli munkahelyek akár 90%-kal is csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást

Az IWG ma közzétett kutatása szerint a hibrid munkavégzés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások ötödével* csökkentsék az energiafelhasználást. Ez elérhető azzal, hogy a nagy, belvárosi irodát kisebb és energiatakarékosabb irodaterekre cserélik, vagy rugalmas munkaterületekre váltják.

A rugalmas munkaterületek globális piacának vezető szolgáltatója, a Regus és Spaces márkáiról jól ismert IWG, több mint 500 olyan vállalat vezetőjét és létesítménygazdálkodóját kérdezte meg, ahol bevezetésre került a hibrid munkavégzés. Az eredményekből egyértelműen látható, hogy az átlagos energiafogyasztás 19%-kal csökkent a hibrid munkavégzés bevezetése óta.

A Föld napja (április 22.) előtt készült tanulmány jelentős környezeti és gazdasági előnyökre mutatott rá ott, ahol a drága belvárosi irodahelyiségeket felváltják a hibrid munkamodelleket használó lakóhelyekhez közeli kisebb, regionális irodák és co-working munkahelyek.

A válaszadók (44%) közel fele negyedével (25%) csökkentette a hagyományos irodaterületeit, amely egyértelműen az energiafogyasztás és a működési költségek jelentős csökkenéséhez vezetett. További 19 százalékuk még nagyobb mértékű csökkentést ért el az ezen felüli (26-50%-os) irodaterület leépítéssel.  A megkérdezettek 84 százaléka szerint a hibrid munkamodell bevezetése kulcsfontosságú a vállalat teljes energiafelhasználásának és szénlábnyomának csökkentésében. Még nagyobb csökkenést jósolnak, hiszen a vállalkozások 79 százaléka további lehetőséget keres az energiafogyasztás csökkentésére, például meglévő irodahelyiségeik leépítésével vagy rugalmas munkaterületek bevezetésével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy korábbi, az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint a lakóhelyhez közelebbi munkavégzés Manchesterben akár 70 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást (Egyesült Királyság), 87 százalékkal Los Angelesben (USA), 82 százalékkal New Yorkban és közel 90 százalékkal Atlantában.Egy év elején készült IWG-felmérés szerint, a megkérdezettek 60 százaléka otthonától 15 percen belül elérhető irodában szeretne dolgozni, és csak minden ötödik munkavállaló ingázna naponta 30 percnél többet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm