Álláskeresés télen: ezek jelenleg a legkeresettebb pozíciók, kapkodnak a dolgozókért a cégek

Álláskeresés télen: ezek jelenleg a legkeresettebb pozíciók, kapkodnak a dolgozókért a cégek

2021. március 5. 18:31

A világ egyik legnagyobb álláskereséssel foglalkozó portáljának adatai szerint a karantén előtti időszakhoz képest a 2020 decemberétől 2021 februárjáig tartó téli időszakban Magyarországon 5%-kal csökkent az álláshirdetések száma. A legtöbb állásajánlat a nagy központokban összpontosult úgy, mint Budapest, Kecskemét és Győr. Csökkent a hirdetések száma Érden, Szekszárdon, Tolnán és Sopronban.


A Jooble kielemezte a magyar munkaadók és álláskeresők aktivitását a téli hónapokban a weboldal statisztikai adatainak segítségével, hogy megállapíthassa, mi is történt a munkaerőpiacon. Az iparágakat tekintve, a legnagyobb mennyiségben gyártósori, építőipari és kereskedelmi pozíciók betöltésére szánt hirdetéseket tettek közzé.

A feldolgozóipar munkáltatói közül télen a legkeresettebb munkavállalók a hegesztő, a lakatos és az operátor, míg az építőiparban jórészt villanyszerelő, kőműves és műszaki előkészítő állások betöltésére kerestek munkavállalókat. A kereskedelmi szférában a téli hónapok alatt a legkeresettebb pozíciók a raktáros, mezőgazdasági gépértékesítő és karbantartó voltak.

Az elemzők megállapították, hogy a karanténhelyzet miatt nőtt a távmunkát kínáló munkaadók száma.

A vizsgált időszakban 21%-kal több ilyen hirdetést lehetett találni, mint tavaly. Magyarországon a leggyakrabban az irodai munkatárs (Gyakornok), a remote C++/3D Developer, remote Senior Web Developer, tanácsadó, remote DevOps Engineer hirdetésekre kerestek távmunkásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ami az álláskeresőket illeti, a számuk 4%-kal nőtt a tavalyihoz képest. Az aktív álláskeresők a sofőr, eladó, villanyszerelő, takarító, szakács pozíciókra kerestek rá a leggyakrabban. A legaktívabb város ilyen szempontból Budapest, míg a megyék közül Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron emelkedik ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27