Álláskeresés télen: ezek jelenleg a legkeresettebb pozíciók, kapkodnak a dolgozókért a cégek

Álláskeresés télen: ezek jelenleg a legkeresettebb pozíciók, kapkodnak a dolgozókért a cégek

2021. március 5. 18:31

A világ egyik legnagyobb álláskereséssel foglalkozó portáljának adatai szerint a karantén előtti időszakhoz képest a 2020 decemberétől 2021 februárjáig tartó téli időszakban Magyarországon 5%-kal csökkent az álláshirdetések száma. A legtöbb állásajánlat a nagy központokban összpontosult úgy, mint Budapest, Kecskemét és Győr. Csökkent a hirdetések száma Érden, Szekszárdon, Tolnán és Sopronban.


A Jooble kielemezte a magyar munkaadók és álláskeresők aktivitását a téli hónapokban a weboldal statisztikai adatainak segítségével, hogy megállapíthassa, mi is történt a munkaerőpiacon. Az iparágakat tekintve, a legnagyobb mennyiségben gyártósori, építőipari és kereskedelmi pozíciók betöltésére szánt hirdetéseket tettek közzé.

A feldolgozóipar munkáltatói közül télen a legkeresettebb munkavállalók a hegesztő, a lakatos és az operátor, míg az építőiparban jórészt villanyszerelő, kőműves és műszaki előkészítő állások betöltésére kerestek munkavállalókat. A kereskedelmi szférában a téli hónapok alatt a legkeresettebb pozíciók a raktáros, mezőgazdasági gépértékesítő és karbantartó voltak.

Az elemzők megállapították, hogy a karanténhelyzet miatt nőtt a távmunkát kínáló munkaadók száma.

A vizsgált időszakban 21%-kal több ilyen hirdetést lehetett találni, mint tavaly. Magyarországon a leggyakrabban az irodai munkatárs (Gyakornok), a remote C++/3D Developer, remote Senior Web Developer, tanácsadó, remote DevOps Engineer hirdetésekre kerestek távmunkásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ami az álláskeresőket illeti, a számuk 4%-kal nőtt a tavalyihoz képest. Az aktív álláskeresők a sofőr, eladó, villanyszerelő, takarító, szakács pozíciókra kerestek rá a leggyakrabban. A legaktívabb város ilyen szempontból Budapest, míg a megyék közül Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron emelkedik ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20