Tömegek veszítik el a munkájukat a járvány miatt: ez maradt a munkavállalók egyik esélye

2020. március 18. 21:01

A jelenlegi krízis helyzetben egy rendezvényszervező cég tulajdonosai elindítottak egy társadalmi célú mozgalmat és kidolgoztak egy lehetséges megoldást a munkavállalók megsegítésére. Az elmúlt hetekben nagy erőkkel dolgoztak saját cégünk és munkatársaink megmentéséért. A válságtervünk kidolgozása mellett fogtak bele egy másokat is megsegítő projektbe: a “B" tervbe.

A Koronavírus által kialakult helyzetben, a gyors reagálásnak köszönhetően, a csapat létrehozott egy mozgalmat - karitatív módon - amelynek célja a rendezvény, konferencia, vendéglátás, szórakoztatás és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradt értékes munkaerő azonnali segítése, valamint azon szektorok segítése, ahol most kiemelten nagy szükség van a munkaerőre.
Az elmúlt napokban folyamatosan kommunikáltak a szervezők olyan bajba jutott cégek tulajdonosaival, akik a jelenlegi helyzetben olyan döntésre kényszerülnek, hogy el kell küldeniük az alkalmazottjaikat. Az elküldött alkalmazottakkal felvették a kapcsolatot.

“A célunk az, hogy segíteni tudjunk a dolgozni akaró embereknek, valamint, hogy segíteni tudjunk a munkaerőhiányban lévő intézményeknek, vállalatoknak, tehát, hogy összefogva átvészeljük ezt a nehéz időszakot."

A fő cél, hogy a munka nélkül maradt kollégák a lehető leghamarabb munkát találjanak, ezzel folytonosan biztosítani tudják a megélhetésüket, és biztosítani tudjanak munkafolyamatokat az arra szükséges helyeken. Akár az is megoldás lehet, ha átmeneti időre sikerül nekik munkát találni, ami adott esetben segítség lehet egy intézmény, vagy egy vállalat számára is az aktuálisan feltorlódott feladatok kezelésében, valamint akár amiatt is, mert esetleg számos munkatársnak most határozatlan ideig otthon kell maradniuk a gyermekeikkel. A határozatlan idejű helyettesítés is megoldás lehet mindkét fél számára.

Szeretnék megtalálni azokat a nagyvállalatokat, intézményeket, szervezeteket, ahol azonnali munkaerőre van szükség. Elsőként a Magyar Honvédséggel jött létre egy együttműködés és általuk, a mozgalom szervezői fel tudják ajánlani az első kézzelfogható segítséget/munkahelyet a bajba jutottak számára. 

Azóta több vállalat is csatlakozott vagy érdeklődik a mozgalom iránt - akiknek árufeltöltésben, étel kiszállításban, stb. kellhet segítség - azaz készen áll fogadni munkavállalókat és számukra munkahelyet biztosítani. A projekt hatalmas segítséget kapott a Blue Colibri App magyar startup-tól a felület hatékony kezelésére. A Blue Colibri a vállalati környezetben segít gyors, hatékony, mérhető kapcsolatot tartani a munkavállalókkal akár mobil telefonon, akár desktopokon. A vállalati belső kommunikációs rendszer segít az azonnali tájékoztatásban, a szükséges információk hozzáférésében, a vállalati közösségi élet támogatásában, továbbá a munkavállalók betanításában, oktatásában, illetve a visszajelzések kezelésében. És ugyanígy segítségünkre jelentkezett a vendeglista.hu csapata, aki az általuk működtetett regisztrációs rendszert ajánlották fel a projekt számára ellenérték nélkül. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Rendszerükkel a B terv-ben gondolkodó közösségnek szeretnének a szervezők segíteni, abban hogy napi szinten tájékozódhassanak a lehetőségekről, informálódjanak a kialakult helyzetről.

Gyakorlatilag a munkaerő túlkínálatot elvezetjük oda, ahol éppen nagy szükség van a munkaerőre!

A Friends Club Hungary csapata közvetlen kapcsolatban áll, és könnyen eléri a saját szektoruk szereplőit, akiknél ezt a bizonyos drámai hatását kifejtette a krízishelyzet. Elsődleges célként tűzték ki, hogy az érintetteknek folyamatosan eljuttassák az újabb és újabb munkalehetőségeket, a munkahelyekhez pedig eljuttassák a munkaerőt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem