15 °C Budapest

Nem kell csodát tenni: itt a gazdagok 5 pontja, amivel te is sikeres lehetsz

2019. október 7. 14:30

5 pontba szedték össze a sikerességhez vezető szokásokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nincs semmi ördöngősség: a szakértő szerint bárki végig tudja csinálni a listát. Bár apróságoknak tűnnek a pontok, de gyökeresen meg tudják változtatni az életedet: mutatjuk, mit kell tenned, hogy sikeres legyél!

Természetes, hogy a lehető legjobban akarunk teljesíteni az életben, a munkában, de nagyon keveseknek sikerül. Ennek több oka is lehet a tehetség hiányától kezdve más körülményekig, amelyek miatt végül mégsem érjük el azt, amit szeretnénk. Alyssa Johnson szerint az ördög a részletekben rejlik: a life coach  blogbejegyzésében összeszedte, mire kell figyelni, és megpróbálta pontokba szedni, hogy a sikeres emberek mit tesznek annak érdekében, hogy a következő nap egy kicsivel jobb legyen az előzőnél.

A szakértő végül öt "sikeres szokást" ismertet, ami igazából nem kerül semmibe, bárki meg tudja őket csinálni a nap végén. Lássuk a kistát!

Ha leszáll az éj, tegyél pontot a dolgod végére

Johnson szerint a sikeres emberek legfontosabb alapvetése, hogy egy nap 24 órából áll, ezt pedig el kell fogadni. Ugyanis, folytatja, a legtöbben igyekeznek minél több feladatot elvégezni egyetlen nap alatt, ami végül odáig vezet, hogy már estére sincsen nyugtuk a munkától.

A sikeres emberek tudják, hogy hamarabb érkezik el a kiégés, mint az elismerés, ha nem tudnak időben megállni. Vegyük fel azt a hatékony szokást, hogy előre megszabjuk a határokat

- írta a szalember. Tehát, érdemes úgy tervezni, hogy a nyolcórás munkanap végére pont be tudjuk fejezni a feladatokat, ne maradjon semmi másnapra - hiszen, ha valami félig-meddig áttolódik, akkor még munkia után is azon jár az ember agya. A sikeres emberek megértették, hogy elengedhetetlen a mindennapos kikapcsolódás - például a családdal -, amikor egyáltalán nem gondolnak a munkára. Érdemes tehát rendesen megszervezni a napodat, hogy beleférjen a munka mellett a hobbi és a kikapcsolódás is, na meg persze az alvás!

Olvasni, olvasni, olvasni

A mai modern világban szinte nem is veszünk a kezünkbe "hagyományos" könyveket, pedig a sikeres emberek második titka, hogy mindig tundak időt szakítani az olvasásra a nap végén. Ha például szakmádba vágó írásokat olvasol, akkor idővel sokkal jobb szakember leszel, hiszen naprakész lehetsz az újdonságokból - hiszen ugye, a jó pap is holtig tanul. Emellett az olvasás által kialakított, nyitottabb világszemlélettel is sokra viheted, hiszen több oldalról is meg tudod közelíteni a problémákat, képes lehetsz az akadályok helyett a lehetőségekre tudsz koncentrálni.

A szakember szerint fontos, hogy közvetlenül alvás előtt olvassunk: ilyenkor az agy hatékonyabban fogadja be az új információkat, és már lezártad magadban az aznapi munkahelyi dolgokat is.

A megfelelő tervezés a siker titka

A következő nap megtervezése kulcsfontosságú: érdemes este összeírni a holnapi feladatokat, programokat, sőt, akár a ruhát is kiválaszthatod, amiben másnap mész. Így reggel már nem kell ezek miatt görcsölnöd, és hatékonyabban indulhat az újabb munkanap. Tanácsos konkrét listába szedni a napi teendőket, és a megfelelős sorrendet felállítani - ez akkor is hasznos, ha valami váratlan jönne közbe, és teljesen át kell szervezned a dolgaidat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakember azt írja, a legsikeresebb embereknek már rutinból megy a tervezés, általában 5 perc alatt össze is áll a következő nap.

Légy tisztában az eredményeiddel, összegezd, miért vagy hálás

A napi rutin egy idő után már megterhelővé válhat, még a sikeres embereknek is vannak rossz napjai! A különbség az, hogy ők már megtanulták, miképpen lehet kihasználni a kudarcokat, és még a rossz eredményekben is a pozitív részleteket keresni. Még akkor is igyekezz észrevenni az apróságokat, amikor semmi sem jön össze: szánj esténként öt percet az összegzésre, idézz fel mindent, ami jó volt az amúgy borzalmas napodban - finom volt a reggeli, beszélgettél egy jót valamelyik kollégáddal, és a többi.

Legyen az az új szokásod, hogy esténként legalább három dolgot felírsz, amiért aznap hálás voltál. Ha több is volt háromnál, azkat is jegyezd fel, ne áll meg! Hidd el, ez megalapozza a másnapi pozitív hozzáállásod

- írta Johnson.

Szánj időt a kikapcsolódásra!

Naponta legalább öt percet mindenképp érdemes relaxációra fordítani, ha sikeres akarsz lenni: a sikeres emberek még a legelfoglaltabb napokon is találnak maguknak annyi időt, hogy bedugják a fülükbe a zenét, és háradőljenek a székükben. Sőt, mások meditálnak, vagy éppen olvasnak - kinek mi jelenti az igazi kikapcsolódást.

A szakértő szerint érdemes ezt az öt perces szünetet a nap közepére beiktatni, hogy "újra tudd tölteni az akkumulátorokat". Sosem lehet tudni, mikor jön jól egy kis plusz energia.

Összességében nem olyan nagy dolog betartani ezeket a pontokat, és a hatékonyságukról is meg van győződve a life coach, aki szerint a sikeres embereket csak az élethez való hozzáállásuk különbözteti meg a kevésbé sikeresektől. Másképpen kezelik a rutinszerű dolgokat, és lebontják az előrelépést megakadályozó határokat. Ennyi a titok.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem