14 °C Budapest

Rájár a rúd a dolgozó szülőkre: súlyos tízezreket kell fizetniük

2019. október 2. 11:58

Rengeteg magyar szülő kényszerül arra, hogy megbízható barátok vagy nagyszülői segítség hiányában hivatásos bébiszitterre bízza a gyermekét alkalmanként, esetleg rendszeresen. A Pénzcentrum annak járt utána, mennyibe kerül ma egy bébiszitter, és egyáltalán hol található manapság megbízható szakember.

Alapvetően gyerekpártiak a magyarok: vagy van gyerekük (51%) vagy még nincs, de szeretnének (22%) - derül ki egy nemrég készített felmérésből. A jelenlegi gyerekeseknek szerint a gyerekvállaláshoz nem a szilárd pénzügyi helyzet az első, náluk a biztos munkahely (71%) mellett a határozott elképzelés a gyereknevelésről (74%), a szülők együttélése (64%), a támogató családi, baráti környezet (59%) sorolódnak előre. Ez utóbbi már csak azért is kulcsfontosságú, mivel sok fejfájástól kímélheti meg a szülőket, ha van kire bízni a gyermeket betegség, munka vagy éppen a kikapcsolódás idejére.

Mindez azért is fontos, mert egy bébiszitter ma már komoly összegeket kér el, és amelyik családnak rendszeresen van rá szüksége, akár egy fél fizetésnyit is leperkál nekik. Erika pénzügyi vezető egy biztosítótársaságnál, a férje vidéken dolgozik, pozíciója miatt esélytelen, hogy odaérjen a két fiáért az óvodába és az iskolába. Az interneten talált két idősebb hölgyet, akik felváltva összeszedik a fiúkat, és a nagyobbikat elviszik edzésre is. Erika rendszerint este 7 előtt nem ér haza, így egy nap 2-3 órát is kifizet, óránként 2 ezer forintot:

Havonta 80-100 ezer forintba kerül a két gyerekfelügyelőnk, attól függ megbetegszenek-e, olyankor én vagyok velük itthon.

Az árakban nagy szórás nincsen, Boglárka is ennyiért dolgozik, egy gyerekre 2000 forintért, kettőre 3000-ért vigyáz. Ő 28 éves, csecsemő es kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzése van, jelenleg levelezőn csinálja a diplomás képzést. Elmondása szerint fontos a megszerzett végzettség a szülőknek, hiszen jobban megbíznak benne, szívesebben hagyják rá a gyermeküket. Bogi mellékállásként, este szokott kisgyerekekre vigyázni, főállásban kisgyermeknevelő egy fővárosi bölcsődében. 

1000 forintért már csak elvétve találni bébiszittert

500 forintos regisztrációs díj ellenében ma már ellenőrzött helyről is bérelhetünk bébiszittert különböző végzettséggel és tapasztalattal. 

Jelenleg 186 regisztrált aktív tagunk van mindenféle korosztályból, közülük 6 férfi, a többiek hölgyek. Az ő megbízhatóságukat garantáljuk. Rajtuk osztozik a több mint 6 ezer felhasználónk

- mondta el Kovács Balázs, a Lurkó Bébiszitter cégvezetője a Pénzcentrumnak. Ők Budapest és környékén dolgoznak, a vidéki terjeszkedést egyelőre még csak kóstolgatják, hiszen jelenleg még csak a fővárosban tudják biztosítani a tagoknak, hogy teljes állásban tudnak gyermekekre vigyázni, úgy, hogy meg is éljenek belőle. Aki az oldalon keresztül készpénzmentesen szeretne bébiszittert fogadni, az 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

óránként 1500 forintért megbízható, 2000 forintért tapasztalt szakembert kaphat. 2500 forintos órabérért pedig már komoly elméleti tudással rendelkező pedagógust.

Több gyermek esetén +300 forintot, sajátos nevelési igényű gyermek esetében +500 forintot, magas szintű idegen nyelv tudásért +1000 forintot kell fizetni. A cégvezető azt is elmondta, hogy legkeresettebbek a középkorúak, az ő esetükben már biztosak lehetnek benne a szülők, hogy nem csak keresetkiegészítés gyanánt vállalják ezt a munkát, hanem elhivatottak. Kovács Balázs is megerősítette Boglárka szavait, miszerint a végzettség kifejezetten fontos, de sokféle szülő van, sokszor elképesztő elvárásokkal indulnak neki a bébiszitter keresésnek, az irreális elvárásokból igyekeznek ők lefaragni. 

"Lehet nálunk olcsóbbat vagy rugalmasabbat találni, vannak különböző ingyenes fórumok, ahová az ember ’bedobja’ és esetenként alulárazza magát, hiszen nem egy nyílt piacról van szó, sokaknak ez az első munkájuk életükben. Mindig meg lehet teremteni azt a már-már méltánytalan körülményt, hogy valaki ezer forintos órabérért végezzen ilyen felelősségteljes munkát, de tapasztalataink szerint egyre ritkábban. Úgy gondolom, mi sokat emeltünk a piaci árakon, de nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg munkánk van az oldal, és a mögötte lévő fizetési rendszer kiépítésében, mely ma külföldön is hiány. Így elképzelhető, hogy angol nyelvterületre is eladható lesz."

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm