11 °C Budapest

Kiderült: ennyit keres új munkájával Lagzi Lajcsi

2018. május 1. 16:00

Saját bevallása szerint, egy dubaji üzleti út során 8 millió forintot kaszált Lagzi Lajcsi. A mulatós legenda újabban ugyanis az ingatlan bizniszbe utazik, és egy sikeres üzlet nyélbeütése után 3 százalék részesedés üti a markát. Ennek ellenére a zenész maga sem felejtette el a még mindig húzódó büntetőperét, aminek apropóján mi is megmutatjuk, milyen eszközökkel játszik ki leggyakrabban a magyar csalók a közüzemi szolgáltatókat.

Galambos Lajos, alias Lagzi Lajcsi nemrégiben Dubajban járt üzleti úton. A legendás mulatós zenész ugyanis újabban ingatlan bizniszben utazik, és nem is nagyon titkolja, hogy mekkora pénzeket szakít mindezzel.

Engem kifejezetten az ingatlanpiac vonzott Dubajba. Megbízást kaptam erre az üzleti útra, de arra nincs felhatalmazásom, hogy részletekről beszéljek. Egy dubaji üzlet nyélbeütésekor az én részem 3 százalék, ami nagyságrendileg 8 millió forintot jelent

- mondta el a Blikknek Lagzi Lajcsi, aki saját büntetőeljárására reflektálva odamondott azért egy csípőset:

Ezen a csodálatosan helyen, hála a melegnek és a szél-, illetve napenergiának, a gáz- és villanyszámlára sincs gondja az embereknek.

Nem légből kapott

Mint ismeretes Lagzi Lajcsi ügye még 2015. szeptemberében robbant bombaként a médiában. A Budaörsi Járási Ügyészség Galambos Lajost tettestársként üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolta meg. Az ok pedig az volt, hogy mocsai birtokán, valamint a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók.

Ezzel a gyanú szerint Lajcsi legalább 30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt és 16 millió forintnyi vizet használt el, így károsítva meg a közüzemi szolgáltatókat. Galambos Lajos azonban továbbra is ártatlanságát bizonygatja, sőt ügyvédje (a védelem) szerint a zenésznek nem volt áramfogyasztása, hiszen benzines aggregátorral oldotta meg az áramellátást. Továbbá gázszámlája sem lehetett, mivelhogy fával fűt, valamint a vízszolgáltatóval sem volt élő szerződése.

A lakóparkban történt illegális gázelevezetés vádjával szemben pedig úgy védekeznek, hogy szerintük egy bérlő a bűnös. Akiről állítólag tudják is, hogy kicsoda, de nem szeretnék megnevezni. A pert immár sokadik alkalommal halasztják el, jelenlegi állás szerint valamikor május végén lehet esedékes a tárgyalás.

Ingyen áram a legjobb áram

Bár Lagzi Lajcsi esete nagy port kavart, egyáltalán nem számít egyedi esetnek Magyarországon. Ugyanis a statisztikák szerint évente nagyjából 50 ezer család éves fogyasztását lopják el a közmű-tolvajok. Ezek az esetek viszont többnyire nem kerülnek nyilvánosságra, csakhogy nem azért mert nem ismert ember követi el őket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Meg nem erősített információink szerint a szolgáltatók a feljelentés helyett inkább a több százezer forintra rúgó kötbérezést választják, így a bűnügyi statisztikákban - illetve a sajtóhírekben - az illetéktelen vételezés többnyire nem szerepel.

Erre egyébként azért van lehetősége a szolgáltatóknak, mivel a szabálytalan vételezés jogilag nem bűncselekmény, hanem szerződésszegés. Így nem büntetés jár érte, hanem meghatározott összegű kötbér. Bár elvileg az elcsalt mennyiséget kellene befizetni, ennek a pontos meghatározása azonban többnyire lehetetlen. Ezért a törvény úgy rendelkezik, hogy maximum 30 napra visszamenőleg kell kifizetni az egy napi, bő tízezer forintban meghatározott összeget.

Lajcsiék esetében viszont vélhetően az ellopott mennyiség, illetve a komoly sajtóvisszhang, és így a lopások visszaszorítása is indokolhatta az eljárást. A szolgáltatók tapasztalatai szerint

a gáz- és áramlopások nagyjából felében a plombát sértik meg, illetve a mérő számlálóját pörgetik vissza,

az esetek 15 százalékában a mágnesezést, a maradékban pedig - ahogy a vád szerint tették azt Lajcsiék is - a mért rendszer megkerülését alkalmazzák. Ez utóbbi egyébként a legkifinomultabb, legkevésbé észrevehető módszer, így az sem véletlen, hogy a Galambos-család hosszú évekig nem bukott le.

(Borítókép: MTI fotó - Ujvári Sándor)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm