21 °C Budapest

Milliókat bukott Babos Tímea azzal, hogy kikapott Mexikóban

2018. április 9. 14:30

Babos Tímea kikapott a volt világelső Garbine Muguruzától a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás monterreyi női tenisztorna vasárnapi döntőjében. Mutatjuk, mennyi pénzt kapott így, és mennyit nyert volna, ha legyőzi ellenfelét.

A világranglista 44. helyén álló magyar játékosnak nem sok jót ígért a finálé, a két játékos korábbi négy találkozóját ugyanis rendre a szintén 24 éves spanyol sztár nyerte: 

  • 2011-ben Mestrében 2:6, 7:5, 6:3-ra, 
  • 2016-ban Dohában 6:2, 7:5-re, 
  • Stuttgartban 6:2, 6:2-re, majd 
  • Cincinnatiben 6:4, 6:3-ra győzött. 

A 48 perces első szettben Babos - honlapja szerint - 15-40-ről nyerte első adogatójátékát, majd a következő játékban a világranglistán harmadik Muguruza is két bréklabdát hárított. A hatodik játékban a magyar játékos elnyerte ellenfele adogatását, majd előnyét megőrizve 5:3-nál értékesítette harmadik szettlabdáját. Ez volt az első játszma a tornán, amit a spanyol teniszező elveszített. Az 54 perces második felvonásban a magyar játékos 2:0-ra elhúzott, de Muguruza feljavult, és 54 perc alatt kiegyenlített. A döntő szettben a kétszeres Grand Slam-bajnok ellenfél a hatodik játékban brékelt, majd tartotta a különbséget, s végül 2 óra 21 perc elteltével lezárta a döntőt.

 

A monterreyi torna összdíjazása 250 ezer dollár volt, ebből a nyertes 43 ezer dollárt kapott, a Tennis Temple adatai szerint pedig a döntős (tehát Babos) 21 400 dollárt vihetett haza.

Mai árfolyamon számolva Babos Tímea 5,2 millió forintot teniszezett össze, ha pedig nyert volna, akkor közel 11 millió forintot vihetett volna haza, a különbség majdnem hatmillió forint.

Ahogy korábban megírtuk, a tenisz pénzdíjakat nem lehet fizetésnek tekinteni, hisz ezekből (illetve a sportoló egyéb bevételeiből) kell fedezni a meglehetősen borsos edzés-, utazási és versenyköltségeket is. Ehhez képest sokkal jobban járnak a focisták, akiknek jellemzően minden sporttal kapcsolatos költségét állja a klubjuk. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Babos Tíme a karrierje alatt eddig 4 694 648 dollárt, mai árfolyamon számolva közel 1,2 milliárd forintot nyert már versenyeken a női tenisz szövetség (WTA) honlapja szerint. Babos mostani nyilatkozatában, az MTI szerint hangsúlyozta, örül, hogy nagy meccset játszott a mexikói fináléban.

Ott volt az esély a kezemben, de Muguruza régóta top 10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem, és nem olyan sebességgel játszottam

- fejtette ki, majd hozzá tette:

El kell hinni, hogy ide tartozom. Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem