30 °C Budapest
Magyar melósokat keresnek: 640 ezres fizetés, érettségi sem kell

Magyar melósokat keresnek: 640 ezres fizetés, érettségi sem kell

2017. december 31. 14:30

Alábbi cikkünkben a 2017-es év 10 legolvasottabb anyagát gyűjtöttük egy csokorba, ha eddig nem lettek volna meg, most bepótolhatod. Habár az egyenként bő 100 ezres olvasottságot produkáló anyagaink is magukért beszélnek, de a Pénzcentrum idei évének csak egy apró szeletét jelentik. Van okunk ugyanis az ünneplésre, lapunk 2017-ben több mint 22 százalékkal növelte olvasottságát; kitartó munkánk az 50 leglátogatottabb magyar portál közé röpítette magyarország legolvasottabb lakossági pénzügyekkel foglalkozó hírportálját. Boldog, és sikerekben gazdag új esztendőt kvánunk mindenkinek.

10. Az ország nyomorfalvai: itt élnek a legszegényebb magyarok

Hiába jár a KSH adatai szerint 300 ezer forint felett a bruttó átlagfizetés Magyarországon, ez a statisztikai adat rendkívül csalóka. Alaposabban is górcső alá véve a helyzetet például kiderül, hogy a jól fizető kevesek húzzák fel az átlagot" - írtuk július elején megjelent elemzésünkben. Mint azt kiemeltük, a társadalmi rétegek elszakadását a földrajzi bontás mutatja leginkább, a legszegényebb magyar településeken élők ugyanis gyakorlatilag "vegetálnak" (ellenben a leggazdagabb hazai településeken élőkkel). Cikkünkre több mint 90 ezren voltak kíváncsiak, sőt a téma a HírTV, Szabadfogás című műsorának szerkesztőit is megihlette.

9. Nem titok többé: minden magyarnak van egyéni nyugdíjszámlája

Kevesen tudnak róla, pedig 2013-tól bárki nyomon követheti a bevallott nyugdíjjárulékait. Nem olyan könnyű azonban rábukkanni a táblázatokra. Közel 100 ezer olvasót érdekelt a Pénzcentrum cikke, amelyben lépésenként mutattuk be, hogyan nézheti meg bárki,, mennyit fizetett be eddig az állami rendszerbe.

8. Erről valamiért egyetlen lottónyertesnek sem beszélnek

Június közepén már 17. het halmozódott az Ötöslottó várható főnyereménye. A giganyeremény kapcsán a Pénzcentrum kíváncsi volt, hogyan járul hozzá, mint felelős játékszervező a csúcsnyeremények - pszichés, és pénzügyi - feldolgozásához a Szerencsejáték Zrt.

7. Ebbe a budai iskolába menekíti gyermekeit a magyar elit: licitálnak a helyekre

Az iskolák Horn György szerint alapvetően katonai intézményekhez hasonlóan jöttek létre, és ilyenek is maradtak a 20. században. Az állami intézményekhez képest alternatívaként hozták létre a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot, az AKG-t, ami a pedagógiai vezető szavai szerint, szándékaiktól függetlenül elit gimnáziummá vált. A két legidősebb évfolyamon kívül minden gyerek előtt laptop van az órákon, a digitális táblával viszont már nem sokáig szemeznek, azok mennek a levesbe. Vannak dolgok, amelyeket tőlük tanult meg a közoktatás, de tudomásul kell venni: a jó iskolához több pénz kell, ezt pedig adományokból nem, csak a szülőktől lehet összeszedni. Interjú Horn Györggyel, az 1988-ban alapított Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetőjével, aki elmondta véleményét az iskola szerepéről a gyerekek életében, a digitalizációról, és arról is, hogy valóban a munkaerőpiacra való felkészítés-e az iskola elsődleges feladata.

6. Fontos változás jön a bankkártyáknál: mindenkit érint

Egyre többet vesszük elő a boltokban a bankkártyáinkat, havonta átlagosan 5 tranzakciót bonyolítunk le a plasztikokkal. A kártyás tranzakciók növekedésével persze a visszaélések száma is megemelkedett, azonban ezek aránya a forgalomhoz viszonyítva még mindig alacsonynak mondható. A kártyás csalásokkal kapcsolatos szabályozással mindenkinek érdemes tisztában lennie. A Pénzcentrum bemutatta a részleteket és azt is, jövőre milyen fontos változások léphetnek életbe.

5. 28 ezret is érhet az új 20 ezres bankjegy: erre kell figyelni

Sokan nem tudják, hogy egyes, számunkra hétköznapinak tűnő bankjegyek milyen sokat érhetnek a gyűjtőknek. Az alacsony sorszámú, "nyomdafriss" bankjegyek például jól hozhatnak a konyhára. Márciusban megejelet cikkünkben azt is bemutattuk, hol találkozhatunk ilyen különleges forintbankjegyekkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

4. Kiderült a nagy vérnyomás-titok: feleslegesen tömnek minket pirulákkal?

Hatalmas áttörést értek el az orvoslásban, amely alapjaiban változtatja majd meg a magas vérnyomással küzdők kezelését. Egy londoni egyetem kutatása szerint nem az érfalak szabályozzák a vérnyomást, mint ahogy azt eddig gondolták - számoltunk be róla márciusban megkelent cikkünkben.

3. Megtaláltuk: ezt a villát árulja Marsi Anikó és Palik László + képek

Még a bulvárlapok szúrták ki május elején, hogy egy cég árulja a házaspár nevéhez köthető siófoki villát. Némi keresgélés után a Pénzcentrum is megtalálta az ingatlan hirdetést, cikkünkben pedig bemutattuk az exkluzív részleteket.

2. Magyar melósokat keresnek: 640 ezres fizetés, érettségi sem kell

"Telefonos kisasszony volt itthon, aztán Dániában egy nyércfarmon dolgozott a 28 éves Lívia. Most ingyenes nyelvtanfolyamra jár, van egy nagy házuk és esze ágában sincs hazajönni" - írtuk szeptemberben; cikkünkre közel 150 ezren voltak kíváncsiak.

1. 34 évesen nyugdíjba ment a magyar srác: így csinálta

Több mint 160 ezer olvasónknak mutattuk be 2017-ben Takács Szabolcsot. A "30-as nyugdíjas" néven blogoló fiatalember részéről nem volt tudatos döntés, hogy 34 évesen nyugdíjba vonul, viszont egy évvel azután, hogy felmondott utolsó munkahelyén, úgy döntött, többé nem kér a fix munkaidőből és a nyolcórás állásból. Szabolcs esete nem egyedi, azonban a korai nyugdíjba vonulás ma még csak nagyon kevesek kiváltsága Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?