7 °C Budapest
Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

2017. szeptember 5. 14:15

Sokat foglalkoztunk mostanában a BKV álláshirdetéseivel, hisz a cég változatos felületeken keres sofőröket, vagy legalább sofőrtanoncokat. Mutatjuk, mi derült ki, mitől várják tulajdonképpen a sikert.

Nettó kétszázezres fizetéssel, cafeteriával, különböző szintekről induló, fizetett tanulmányi időszakkal és szükség esetén munkásszállással csábít sofőröket a BKV a budapesti buszokra és trolikra. 

A vállalat azonban nincs könnyű helyzetben. Eleve korosodik a sofőrállomány, a metrófelújítás közeledtével egyre több sofőrre lenne szükség, ráadásul a különböző uniós lehetőségekkel is versenyeznek, ahol a hazai bér többszörösét kereshetik meg a magyar sofőrök. A helyzetet súlyosbítja, hogy BKV-s sofőrök szerint a hazai munkakörülmények jelentős kívánni valókat hagynak maguk után, külföldön ráadásul nemcsak a fizetés jobb, de megbecsülés is jár a munka mellé.

Ezzel is küzdenek

A BKV minden eszközt megragad, hogy az üres sofőrhelyek híre eljusson a potenciális jelentkezőkhöz, a járművek ablakára és oldalára is elhelyeznek hirdetéseket, most viszont ezekről a videókról szúrta ki a Noizz, hogy részt vesznek a sofőrökért vívott háborúban.

Az első videóban Kádár-kori nosztalgiával és az idegen szavak megújított kiejtésével ("kafateria") hívják fel a figyelmet a betöltetlen sofőrhelyekre:

A második videó pedig a mindenki lelkében ott lakozó olajfoltos szerelőre apellál, és megvillantja a főváros látványosságait is, melyek persze a járatok jelentős részéről nem látszódnak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Busz vs. troli

Nemrég írtuk meg, hogy autóbuszsofőr-tanulónak azok jelentkezhetnek, akiknek van "C" kategóriás jogosítványuk, ezzel szemben trolibuszok esetén már egy sima "B" kategóriás jogsival is lehet jelentkezni.

A különbséget a BKV Sajtóosztálya azzal magyarázta, hogy a trolikra és a buszokra más-más típusú vezetői engedély szükséges. Amikor arról érdeklődtünk, hogy a két járműtípus esetén miben különböznek azok a készségek illetve maga a tudásanyag, amely elvárható a sofőröktől, azt a választ kaptuk, hogy

kötöttpályás jellege miatt a trolibuszvezetés valamivel nagyobb figyelmet igényel,

bár hozzátették, hogy nem szabad alábecsülni a hétköznapi csúcsforgalomban nap mint nap szolgálatot teljesítő autóbuszvezetők erőfeszítéseit sem.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
hrdoktor  |  2021.04.12 06:28
Más függőséggel, az alkoholizmussal vagy a szerencsejáték-függőséggel ellenétben a munkamániát nagyo...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?