25 °C Budapest
Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

2017. szeptember 5. 14:15

Sokat foglalkoztunk mostanában a BKV álláshirdetéseivel, hisz a cég változatos felületeken keres sofőröket, vagy legalább sofőrtanoncokat. Mutatjuk, mi derült ki, mitől várják tulajdonképpen a sikert.

Nettó kétszázezres fizetéssel, cafeteriával, különböző szintekről induló, fizetett tanulmányi időszakkal és szükség esetén munkásszállással csábít sofőröket a BKV a budapesti buszokra és trolikra. 

A vállalat azonban nincs könnyű helyzetben. Eleve korosodik a sofőrállomány, a metrófelújítás közeledtével egyre több sofőrre lenne szükség, ráadásul a különböző uniós lehetőségekkel is versenyeznek, ahol a hazai bér többszörösét kereshetik meg a magyar sofőrök. A helyzetet súlyosbítja, hogy BKV-s sofőrök szerint a hazai munkakörülmények jelentős kívánni valókat hagynak maguk után, külföldön ráadásul nemcsak a fizetés jobb, de megbecsülés is jár a munka mellé.

Ezzel is küzdenek

A BKV minden eszközt megragad, hogy az üres sofőrhelyek híre eljusson a potenciális jelentkezőkhöz, a járművek ablakára és oldalára is elhelyeznek hirdetéseket, most viszont ezekről a videókról szúrta ki a Noizz, hogy részt vesznek a sofőrökért vívott háborúban.

Az első videóban Kádár-kori nosztalgiával és az idegen szavak megújított kiejtésével ("kafateria") hívják fel a figyelmet a betöltetlen sofőrhelyekre:

A második videó pedig a mindenki lelkében ott lakozó olajfoltos szerelőre apellál, és megvillantja a főváros látványosságait is, melyek persze a járatok jelentős részéről nem látszódnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Busz vs. troli

Nemrég írtuk meg, hogy autóbuszsofőr-tanulónak azok jelentkezhetnek, akiknek van "C" kategóriás jogosítványuk, ezzel szemben trolibuszok esetén már egy sima "B" kategóriás jogsival is lehet jelentkezni.

A különbséget a BKV Sajtóosztálya azzal magyarázta, hogy a trolikra és a buszokra más-más típusú vezetői engedély szükséges. Amikor arról érdeklődtünk, hogy a két járműtípus esetén miben különböznek azok a készségek illetve maga a tudásanyag, amely elvárható a sofőröktől, azt a választ kaptuk, hogy

kötöttpályás jellege miatt a trolibuszvezetés valamivel nagyobb figyelmet igényel,

bár hozzátették, hogy nem szabad alábecsülni a hétköznapi csúcsforgalomban nap mint nap szolgálatot teljesítő autóbuszvezetők erőfeszítéseit sem.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?