Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

2017. szeptember 5. 14:15

Sokat foglalkoztunk mostanában a BKV álláshirdetéseivel, hisz a cég változatos felületeken keres sofőröket, vagy legalább sofőrtanoncokat. Mutatjuk, mi derült ki, mitől várják tulajdonképpen a sikert.

Nettó kétszázezres fizetéssel, cafeteriával, különböző szintekről induló, fizetett tanulmányi időszakkal és szükség esetén munkásszállással csábít sofőröket a BKV a budapesti buszokra és trolikra. 

A vállalat azonban nincs könnyű helyzetben. Eleve korosodik a sofőrállomány, a metrófelújítás közeledtével egyre több sofőrre lenne szükség, ráadásul a különböző uniós lehetőségekkel is versenyeznek, ahol a hazai bér többszörösét kereshetik meg a magyar sofőrök. A helyzetet súlyosbítja, hogy BKV-s sofőrök szerint a hazai munkakörülmények jelentős kívánni valókat hagynak maguk után, külföldön ráadásul nemcsak a fizetés jobb, de megbecsülés is jár a munka mellé.

Ezzel is küzdenek

A BKV minden eszközt megragad, hogy az üres sofőrhelyek híre eljusson a potenciális jelentkezőkhöz, a járművek ablakára és oldalára is elhelyeznek hirdetéseket, most viszont ezekről a videókról szúrta ki a Noizz, hogy részt vesznek a sofőrökért vívott háborúban.

Az első videóban Kádár-kori nosztalgiával és az idegen szavak megújított kiejtésével ("kafateria") hívják fel a figyelmet a betöltetlen sofőrhelyekre:

A második videó pedig a mindenki lelkében ott lakozó olajfoltos szerelőre apellál, és megvillantja a főváros látványosságait is, melyek persze a járatok jelentős részéről nem látszódnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Busz vs. troli

Nemrég írtuk meg, hogy autóbuszsofőr-tanulónak azok jelentkezhetnek, akiknek van "C" kategóriás jogosítványuk, ezzel szemben trolibuszok esetén már egy sima "B" kategóriás jogsival is lehet jelentkezni.

A különbséget a BKV Sajtóosztálya azzal magyarázta, hogy a trolikra és a buszokra más-más típusú vezetői engedély szükséges. Amikor arról érdeklődtünk, hogy a két járműtípus esetén miben különböznek azok a készségek illetve maga a tudásanyag, amely elvárható a sofőröktől, azt a választ kaptuk, hogy

kötöttpályás jellege miatt a trolibuszvezetés valamivel nagyobb figyelmet igényel,

bár hozzátették, hogy nem szabad alábecsülni a hétköznapi csúcsforgalomban nap mint nap szolgálatot teljesítő autóbuszvezetők erőfeszítéseit sem.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?