26 °C Budapest
Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

2017. május 23. 14:08

Egyre nagyobb méreteket ölt a kiskereskedelmi szektorban (is) a munkaerőhiány, amelyet részben bérkorrekcióval igyekeznek fékezni a piaci szereplők. Egy friss álláshirdetés szerint most az is kiderült, pontosan mit is jelent a versenyképes jövedelem ígérete az Aldinál.

A napokban friss álláshirdetést tett közzé holnapján az Aldi Magyarország - szúrta ki a Pénzcentrum. Az alábbi képernyőképen is látható felhívás szerint soproni egységükbe keresnek bolti eladót, a heti 30 órás "pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb

havi bruttó fizetés: 233.325 Ft."

A hirdetés szövege szerint "az ideális jelölt gyorsan és pontosan dolgozik", illetve "megbízható, felelősségteljes, elkötelezett", ugyanakkor kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, ugyanis a kiválasztottak betanulási programban vesznek majd részt.

Csak összehasonlításképp, alig két hónappal ezelőtt futottunk bele egy közösségi oldalon a CBA Príma álláshirdetésébe. Ők pénztáros és árufeltöltő munkatársakat kerestek, napi 8 órás műszakra, havi nettó 130 ezer forintos fizetésért. Később a CBA kommunikációs igazgatója pontosította a pozíció juttatásait:

A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konkrét példákon túl természetesen érdemes felidézni az ágazati átlagokat is. Nos, tegnapi összeállításunkból például kiderült, csak az elmúlt egy évben mintegy ötödével emelkedett Magyarországon a boltosok fizetése. A teljes kereskedelmi szektorra vetítve ugyanakkor továbbra is nagy a szórás, a blokkk.com adatai szerint továbbra is az élelmiszer szakboltok adják a legkevesebb fizetést.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22