1 °C Budapest

Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

2017. május 23. 14:08

Egyre nagyobb méreteket ölt a kiskereskedelmi szektorban (is) a munkaerőhiány, amelyet részben bérkorrekcióval igyekeznek fékezni a piaci szereplők. Egy friss álláshirdetés szerint most az is kiderült, pontosan mit is jelent a versenyképes jövedelem ígérete az Aldinál.

A napokban friss álláshirdetést tett közzé holnapján az Aldi Magyarország - szúrta ki a Pénzcentrum. Az alábbi képernyőképen is látható felhívás szerint soproni egységükbe keresnek bolti eladót, a heti 30 órás "pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb

havi bruttó fizetés: 233.325 Ft."

A hirdetés szövege szerint "az ideális jelölt gyorsan és pontosan dolgozik", illetve "megbízható, felelősségteljes, elkötelezett", ugyanakkor kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, ugyanis a kiválasztottak betanulási programban vesznek majd részt.

Csak összehasonlításképp, alig két hónappal ezelőtt futottunk bele egy közösségi oldalon a CBA Príma álláshirdetésébe. Ők pénztáros és árufeltöltő munkatársakat kerestek, napi 8 órás műszakra, havi nettó 130 ezer forintos fizetésért. Később a CBA kommunikációs igazgatója pontosította a pozíció juttatásait:

A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A konkrét példákon túl természetesen érdemes felidézni az ágazati átlagokat is. Nos, tegnapi összeállításunkból például kiderült, csak az elmúlt egy évben mintegy ötödével emelkedett Magyarországon a boltosok fizetése. A teljes kereskedelmi szektorra vetítve ugyanakkor továbbra is nagy a szórás, a blokkk.com adatai szerint továbbra is az élelmiszer szakboltok adják a legkevesebb fizetést.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.10 00:01
FLEXIDUS After the Great Resignation, a new term has entered the workplace lexicon, 'flexidus', ref...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm