18 °C Budapest
Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

2017. május 23. 14:08

Egyre nagyobb méreteket ölt a kiskereskedelmi szektorban (is) a munkaerőhiány, amelyet részben bérkorrekcióval igyekeznek fékezni a piaci szereplők. Egy friss álláshirdetés szerint most az is kiderült, pontosan mit is jelent a versenyképes jövedelem ígérete az Aldinál.

A napokban friss álláshirdetést tett közzé holnapján az Aldi Magyarország - szúrta ki a Pénzcentrum. Az alábbi képernyőképen is látható felhívás szerint soproni egységükbe keresnek bolti eladót, a heti 30 órás "pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb

havi bruttó fizetés: 233.325 Ft."

A hirdetés szövege szerint "az ideális jelölt gyorsan és pontosan dolgozik", illetve "megbízható, felelősségteljes, elkötelezett", ugyanakkor kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, ugyanis a kiválasztottak betanulási programban vesznek majd részt.

Csak összehasonlításképp, alig két hónappal ezelőtt futottunk bele egy közösségi oldalon a CBA Príma álláshirdetésébe. Ők pénztáros és árufeltöltő munkatársakat kerestek, napi 8 órás műszakra, havi nettó 130 ezer forintos fizetésért. Később a CBA kommunikációs igazgatója pontosította a pozíció juttatásait:

A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konkrét példákon túl természetesen érdemes felidézni az ágazati átlagokat is. Nos, tegnapi összeállításunkból például kiderült, csak az elmúlt egy évben mintegy ötödével emelkedett Magyarországon a boltosok fizetése. A teljes kereskedelmi szektorra vetítve ugyanakkor továbbra is nagy a szórás, a blokkk.com adatai szerint továbbra is az élelmiszer szakboltok adják a legkevesebb fizetést.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?