14 °C Budapest
5 újabb tiltott szó, amit soha ne írj le az önéletrajzodban

5 újabb tiltott szó, amit soha ne írj le az önéletrajzodban

2017. február 18. 13:04

Az év elején hagyományosan mindig nagyobb az álláskeresési kedv. Ezért a múlt héten már megmutattunk 5 tiltott szót, amit nem szabad beleírni az önéletrajzunkba, a listának azonban nincs vége. Ma 5 újabb kifejezést hoztunk, amit mindenkinek gyorsan ki kellene szednie az önéletrajzából.


Az első benyomás mindig nagyon fontos, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen szavak és kifejezések szerepelnek az önéletrajzunkban. Mutatjuk, mi az 5 újabb kifejezés, amit érdemes kerülni a CV-ben a Business Insider által megkérdezett HR szakértők szerint.

Munkanélküli

Azt, hogy pontosan mióta vagy munkanélküli nem szükséges beleírni az önéletrajzodba. A szakemberek szerint nincs szükség arra, hogy ezt a dátumot külön kiemeljük.

Referencia elérhetősége

Ha beleírjuk az önéletrajzunkba olyan személyeknek az elérhetőségét, akiktől az eddigi munkásságunkról lehet érdeklődni, az túlbuzgóságnak tűnhet. Bár sokan azt hiszik, hogy a HR-eseknek minden plusz információra szüksége van a jelöltről, de nem ez nem feltétlen igaz. Ha referenciára lesz szükségük, úgyis szólni fognak.

Szakértő

Próbáljuk mellőzni önéletrajzunkból a szakértő kifejezést. Persze kivételt jelentenek azok az esetek, amikor tényleg mi vagyunk egy adott terület szakértői. De ne használjuk állandóan ezt a kifejezést, mert hiteltelenné válik.

Felesleges személyes adatok

A születési dátum, a családi állapot és a személyes érdeklődési körünk nem feltétlen kapcsolódnak az általunk megpályázott pozícióhoz. Éppen emiatt jobb, ha kihagyjuk ezeket a felesleges adatokat az önéletrajzunkból.

Egyéni készségek

A legtöbben általában ennél a résznél hazudnak az önéletrajzukban. Sokan azt hiszik, ha a készségek között mindent felsorolnak, amit az adott álláshoz elvárnak, akkor jobb esélyekkel indulnak. Pedig ez nem feltétlen így van. Az, hogy igazat írjunk a készségeinkről a kulcsa annak, hogy a jövőben sikeresek legyünk a munkánkban és mindent megtaníthassanak nekünk, amit esetleg még nem tudunk.

Mit NEM kérdezhetnek meg?

Ha már sikerül eljutnunk az állásinterjúig, akkor arra is érdemes felkészülnünk. De jó, ha tudjuk, hogy akad jó néhány kérdés, amire egyáltalán nem is vagyunk kötelesek válaszolni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.04.19 08:28
A Magyar Közlöny 2021. évi 64. számában veszélyhelyzeti kormányrendeletként jogszabályt hirdettek ki...
hrdoktor  |  2021.04.19 06:29
A tartósan, teljes munkaidőben monitor előtt végzett munka nagyon megterheli a szemet, több kellemet...
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?