Ezt tőled is kérdezték állásinterjún? Pert akaszthatsz a nyakukba

Ezt tőled is kérdezték állásinterjún? Pert akaszthatsz a nyakukba

2016. szeptember 4. 07:03

A nyugodtabb nyári időszak után ősszel mindig nagyobb az álláskeresési kedv. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy bizony van néhány tabutéma, amire egy állásinterjún sem kérezhetnek rá.


Bár ma már viszonylag kiegyensúlyozott a munkavállalók iránti igény, nyáron azonban még mindig észrevehetően lelassulnak a toborzási folyamatok. Általában a január és a szeptember számít kiemelt időszaknak, ősszel ugyanis mindig nagyobb az álláskeresési kedv, a pályakezdők például csak ilyenkor kezdenek el állásokra jelentkezni.

Hova érdemes most jelentkezni?

A Profession álláskereső portál adatai szerint jelenleg kiemelten sok ember keresnek a munkaadók, az alábbi területeken:

  • Fejlesztő informatikus
  • Gyártás, termelés
  • Vendéglátás
  • Mérnők
  • Hegesztő
  • Értékesítő
Érezhetően megnövekedett a piac felszívó ereje. Harc van a megfelelő képzéssel és készségekkel rendelkező munkavállalókért, ezért a munkaadók is jellemzősen felgyorsítják a kiválasztási folyamatokat

- tudta meg a Pénzcentrum Sámson Dorottyától, a Profession álláspiaci szakértőjétől.

Nehéz pontosan megmondani, hogy egy ember átlagosan meddig keres most munkát, de a portál szerint amennyiben egy pályázó valóban alkalmas arra az állásra, amire jelentkezett, akkor keresni fogják, hiszen

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2,5-szer több nyitott pozíció van a piacon, mint három évvel ezelőtt.

Mit NEM kérdezhetnek meg?

Ha már sikerül eljutnunk az állásinterjúig, akkor arra érdemes felkészülnünk. A legutóbb azt mutattuk meg, hogy a kínos kérdésekre milyen válaszokat érdemes adni. Most azonban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amire egyáltalán nem is vagyunk kötelesek válaszolni.

A törvény szerint az állásinterjún a munkáltató csak olyan kérdéseket tehet fel, amelyek a munkaviszony szempontjából lényegesek. Csak olyan nyilatkozatra kötelezhetnek, illetve olyan munka-alkalmassági vizsgálatra utasíthatnak, amely nem sérti a személyiségi jogainkat, és szükséges ahhoz, hogy dolgozzunk. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében pedig nem kérdezhetnek például korra, hovatartozásra, vallásra, vonatkozó kérdéseket sem.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22