21 °C Budapest
Elárulták végre a britek, hogy mi lesz a londoni magyarokkal

Elárulták végre a britek, hogy mi lesz a londoni magyarokkal

2016. július 12. 17:30

Fontos közleményt jelentetett meg hétfőn a brit kormány, melyben igyekeznek tisztázni a szigetországban dolgozó uniós állampolgárok jogállását a népszavazás után. Igyekeznek mindenkit megnyugtatni arról, hogy nem fogják hazaküldeni akkor sem, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból.

A népszavazás következtében nem lesz változás az uniós állampolgárok jogaiban és státuszában Nagy-Britanniában - szögezi le a hétfőn kiadott közlemény. A brit kormány továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a szerdán hivatalba lépő új kormányfő, Theresa May döntése lesz majd az, mikor aktiválja az úgynevezett 50. cikkelyt, vagyis mikor kéri hivatalosan az ország kilépését az EU-ból. "Az Egyesült Királyág az Európai Unió része marad a folyamat során, illetve az alatt, amíg a kilépési tárgyalások zajlanak" - áll a közleményben.

Ha kilépünk az EU-ból, akkor azt szeretnénk elérni, hogy az országban élő uniós állampolgárok és az unióban élő britek jogállása megfelelő védelmet kapjon

- folytatódik a közlemény.

Azt nem fejtik ki pontosan, mit értenek a fenti mondaton, de arra lehet következtetni, hogy a brit kormánynak is érdeke a helyzet normális rendezése, hogy a Brexit után is dolgozhassanak a szigetországban külföldiek. Ezzel összhangban leszögezik, hogy az Egyesült Királyságban tanuló és élő külföldiek jelentősen hozzájárulnak a gazdasághoz.

A jelenlegi szabályok szerint aki legalább öt éve megszakítás nélkül az Egyesült Királyságban él, az automatikusan megkapja a jogot arra, hogy az országban maradjon végleg, aki pedig már hat éve él a briteknél, az állampolgárságért is folyamodhat - olvasható a kormány közleményében. Akik még nem élnek öt éve a szigetországban, azok az uniós szabályok alapján továbbra is dolgozhatnak ott minden regisztráció nélkül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ahogy a népszavazás előtt, úgy most is csak akkor utasíthatók ki EU-állampolgárok az Egyesült Királyságból, ha bizonyíthatóan veszélyt jelentenek a társadalom számára 

- zárul a közlemény. 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?