21 °C Budapest

Ez a legdurvább munkahelyi csapda: lehet, hogy ideje felmondanod

2016. április 9. 07:00

Mindenkinek lehetnek rosszabb napjai a munkahelyen. Viszont ha azt vesszük észre, hogy minden reggel gyomorgörccsel megyünk be dolgozni, és rendszeresen vagyunk a sírás határán munka közben, valószínűleg komolyabb a helyzet. Összeszedtük, mik a legégetőbb jelei annak, hogy mihamarabb állást kell váltani.

A legtöbben hajlamosak több évig egy olyan munkahelyen maradni, ahol nem érzik jól magukat. Bár mindenkinek lehetnek nehezebb napjai a munkahelyen, vannak bizonyos jelek, amik egyértelműen mutatják, ha ennél már komolyabb a probléma. Ennek kapcsán mutatjuk, milyen helyzetekben érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson.

Szabadidőnkben is csak a munka jár az eszünkben

A munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartása hihetetlenül fontos. A szabadidő éppen azért van, hogy legyen időnk kikapcsolódni, relaxálni, és azzal foglalkozni, amivel szeretnénk. Ennek ellenére sokan esnek abba a hibába, hogy a munkaidő leteltével sem tudnak kikapcsolni: ugyanúgy dolgoznak, vagy a munkán jár az eszük. A munkahelyi teendőket és a stresszt pedig nem lenne szabad hazavinni, ugyanis ez akár a magánélet rovására is mehet.

Állandóan a munkahelyről panaszkodunk

Szintén egyértelmű jel, ha a barátokkal, vagy családtagokkal való beszélgetések során állandóan arról beszélünk, hogy mennyire nem szeretjük a munkánkat. Bár az adott pillanatban jó érzés lehet kibeszélni magunkból a keserűséget, hosszabb távon növelheti a szorongásunkat, ha folyton ugyanazt ismételgetjük.

Kerüljük a társaságot, és a kollégákkal való közös programokat

Természetesen mindenkinek szüksége van némi egyedüllétre, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne járjunk társaságba. Ha nem vagyunk elégedettek a munkánkkal, gyakrabban lehetünk antiszociálisak, és többször előfordulhat, hogy a kollégákkal való közös programok helyett munka után inkább hazafelé vesszük az irányt.

A félig üres poharat látjuk a félig teli helyett

Ha nem szeretjük a munkánkat, sokkal negatívabban és kritikusabban állunk hozzá. Ilyenkor jöhetnek az olyan lehúzó gondolatok, mint például:

Én soha nem fogok feljebb lépni a ranglétrán

 vagy

Már megint elrontottam

Ez a belső monológ azonban semmiképp sem visz előre bennünket, csak még stresszesebbé tesz. Ráadásul ebben a helyzetben - mivel a negatívumokra koncentrálunk - egyáltalán nem vagyunk képesek meglátni a pozitívumokat, és észrevenni a személyes fejlődést.

Beteggé tesz a munka

Nem véletlenül mondják, hogy a stressz megbetegít. A folyamatosan stresszes életmód ugyanis gyengíti az immunrendszert, így hamarabb elkapjuk a náthát, vagy valamilyen fertőzést. Emellett gyakran jelentkezhet gyomorgörcs, fejfájás, vagy egyéb testi panaszok, amik szintén jelzik, hogy valami probléma van.

Nem akarunk kimászni az ágyból

Bár a legtöbben nehezen kászálódnak ki az ágyból reggelente, ha a munkahely miatt rettegéssel ébredünk, és egyértelműen nem akarunk munkába menni, ajánlott lehet más állás után nézni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Feszültek és ingerlékenyek vagyunk

Ha nem vagyunk elégedettek a munkahelyen, gyakrabban lehetünk feszültek és ingerlékenyek. Ez pedig akár a munkatársakkal való kapcsolatra, vagy a munka minőségére is negatív hatással lehet.

Beteget jelentünk, csak hogy otthon maradhassunk

Természetesen kell a pihenés. Viszont ha a munka helyett inkább beteget jelentünk csak azért, hogy otthon maradhassunk, és véletlenül se kelljen bemennünk dolgozni, komolyabb okok is lehetnek a háttérben.

Már nem érdekel bennünket, milyen teljesítményt nyújtunk

A szorgalom hiánya és a hanyag munka az érdeklődés hiányát mutatja. Ez azonban rosszul sülhet el, hiszen ha a munkánk nem ér el egy bizonyos szintet, annak könnyen kirúgás lehet a vége.

Hétfő-szindróma

A vasárnap normál esetben még a pihenésé kellene, hogy legyen. Éppen ezért rossz jel, ha ennek ellenére feszültek vagyunk, és már előre félünk a következő héttől.

Így könnyebb a munkahelyváltás

Számos oka lehet annak, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is indokot adhat a váltásra. A váltás azonban mindig kockázatos döntés, hiszen a megfelelő állás megtalálása nem egyszerű feladat.

Éppen ezért érdemes néhány dolgot megfogadni, ha állásváltáson törjük a fejünket:

  • Gondoljuk át, hogy biztosan akarunk-e váltani
  • Fogalmazzuk meg, miért szeretnénk váltani, és milyen munkahelyen akarunk dolgozni
  • Tervezzük meg előre a váltás időszakát
  • Folyamatosan képezzük tovább magunkat
  • Hagyjunk időt a feltöltődésre a két állás között

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem