20 °C Budapest
Bátor kijelentést tett Csobot Adél: te hiszel neki?

Bátor kijelentést tett Csobot Adél: te hiszel neki?

2016. március 9. 15:35

Az X-Faktor zenei tehetségkutatóból ismert Csobot Adél hamarosan anyuka lesz, de emiatt nem szeretné feladni karrierjét. Az énekesnő tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, ezzel azonban nincsen egyedül, hiszen az országban sok anyuka a szülés után hamar újra munkába áll. Mutatjuk mik a legjobb lehetőségek, és a legmegfelelőbb pozíciók egy újdonsült anyuka számára.

Szeretnék én is egy sikeres édesanya lenni a gyerekemmel való kapcsolatban, illetve ugyanúgy folytatni azt, amit elkezdtem: énekelni, feljebb jutni ebben, minél több dolgot megtanulni, és tovább vinni a kettőt egyszerre, ez nyilván nehéz feladat lesz

- mondta el Csobot Adél a Blikknek.


Mikor szóljunk a munkaadónknak?

Dr. Répáczki Rita munkapszichológus véleménye szerint, amint tényként kezelhető a terhesség érdemes szólnunk, mert így a munkáltató látja az együttműködési szándékunkat és van elég időnk egyeztetni a szülési szabadságot követő terveinkről. Jogi értelemben azonban a munkavállaló csak abban az esetben köteles közölni terhességét, ha az adott munkakör esetében egészségügyileg alkalmatlannak minősülne a munkavégzésre.

Mik a legjobb munkák egy kismamának?

Bár a legtöbb munkahely szívesen fogadja vissza az anyukákat, a szakértő szerint az alábbi pozíciókban van a legjobb esély a visszatérésre:

Jó eséllyel tudnak visszatérni pozíciójukba például az adminisztrációs vagy pénzügyi területen dolgozók, a könyvelők, illetve az egészségügyben, gondozásban, nevelésben dolgozók. Emellett a kereskedelemben, és vendéglátásban is könnyebb a visszatérés

- mondta a korábban a Pénzcentrumnak Huszka Ágnes, a Trenkwalder közvetítési csoportvezetője.

Ma Magyarországon jó üzlet lehet a magántanítás. Főképpen a gimnáziumi szintektől felfelé jó lehetőség a magánórák vállalása. A nyelvtanítás szintén jó ötlet lehet, a sok nyelviskola és a magántanítási lehetőség egészen jó kereseti lehetőséggé teszi.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mivel az IT, és az informatikai szakemberek minden területen keresettek, a szülés után újra dolgozni vágyó anyukáknak sem nehéz újra elhelyezkedni. Fontos megemlíteni, hogy ezekben a pozíciókban - igaz kötetlen munkaidő mellett - általában minimum 40 órás munkavégzésre számíthatnak a munkavállalók.

A business területeken - főképp mivel a piacon lévő cégek javarészt nemzetközi háttérrel rendelkeznek - szintén egyre nagyobb a család - és anyukabarát munkahelyek aránya.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?