24 °C Budapest
Egyre több magyar vándorol külföldre

Egyre több magyar vándorol külföldre

2015. október 9. 09:00

Az Egyesült Királyság, Németország és Ausztria mellett egyéb uniós tagországok is népszerűek a magyarok körében. Tavaly új rekord született, 31 ezer ember döntött a külföldre költözés mellett - írja a Világgazdaság.

Mint az a Központi Statisztikai Hivatal Demográfiai évkönyvéből kiderült, Magyarországon csökken a népességszám, Európa országaiban viszont egyre növekszik a magyarok aránya.

Ennek egyik legfőbb oka a migrációs folyamat, amely az utóbbi években jelentősen felgyorsult, és a jelek szerint folytatódni fog. Míg a 2000-es években évente 3-5 ezer kivándorló volt, ez a szám 2012-re már a 12 ezer főt is meghaladta.

Az Európai Unió országai közül Németország a legvonzóbb a magyarok számára, tavaly már megközelítőleg 124 ezer honfitársunk élt kinn.

Az Egyesült Királyság is hasonlóan felkapott,eddig 74 500 magyar választotta új otthonának. Közelsége és magasabb életszínvonala miatt Ausztria is ott van a legnépszerűbb országok között, 2013-ban több mint 36 ezren laktak a szomszédos országban. További célországok még Svájc, Hollandia és Belgium is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tanay Marcell, az EuWork ügyvezetője szerint a kivándorlók külföldön is a saját szakmájukban szeretnének elhelyezkedni, az egészségügytől kezdve a pénzügyi területeken keresztül a mérnökökig nagyon sokan döntenek a kinti munkavállalás mellett.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?