21 °C Budapest
Ennyit keres Balázs, Lilu, Istenes Bence - akkor is, ha nem dolgozik

Ennyit keres Balázs, Lilu, Istenes Bence - akkor is, ha nem dolgozik

2015. május 5. 14:31

A minimálbér majdnem tízszeresét kapják a sztárműsorvezetők, ha éppen nincsenek képernyőn. Havonta körülbelül egymillió forintots alapfizetés jár egyes  RTL Klubosoknak egy bennfentes szerint. Ha műsort is kapnak, ennek sokszorosát vihetik haza. Összehasonlításképp: Magyarországon a minimálbér bruttó 105 ezer forint, a bruttó átlagkereset pedig 235 100 forint.

A legtöbb kereskedelmi csatornánál a sztárműsorvezetők akkor is kapnak fizetést, ha éppen nincsenek képernyőn, amikor nincsen saját műsoruk. Így van ez az RTL Klubnál is. Sebestyén Balázs, Lilu, Istenes Bence, vagy Szabó Zsófi például hónapok óta befejezte a forgatást, mégis megkapja a milliós alapfizetést egy bennfentes szerint.

Balázs 6 hónapja fejezte be a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsort, Istenes Bence és Lilu a ValóVilág óta pihennek, azaz 3 hónapja nem voltak képernyőn. Szabó Zsófi pedig az After X vége óta tölti kényszerpihenőjét - írja a Blikk. A négy műsorvezető legkorábban ősszel kerülhet képernyőre, akkor indul például a Hungary’s Got Talent, de saját bevallása szerint más műsorokkal is készül a csatorna.

Akkor ők most munkanélküliek?

Nyilván egy-egy sztárműsorvezető nemcsak a képernyőn tevékenykedik, hanem sok más elfoglaltsága is van, ezen kívül pedig szerződés köti az adott csatornához. Tehát gyakorlatilag nem munkanélküli, így nem tartozik a magyar lakosság azon 7,8 százalékához, akinek nincs munkája. Bár a KSH friss adatai szerint a munkanélküliség összességében csökkent Magyarországon az elmúlt hónapokban, van olyan korcsoport - az 55-64 éveseknél - ahol a munkanélküliségi ráta emelkedett, immár 7 százalékos. A legjobb helyzetben a 25-54 évesek vannak, 6,9 százalékuk nem dolgozik. A legrosszabb helyzetben pedig a 15-24 évesek vannak, ebben a korosztályban 18,3 százalékos a munkanélküliség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár a fizetések nőnek, meg se közelítik a milliót

A bruttó átlagkeresetek folyamatosan nőnek ma Magyarországon, de még mindig sok szakma bérei maradnak el az átlagtól. A KSH legfrissebb adatai szerint az átlagkeresetek 2015. január-februárban 3,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 235 100 forint volt. Ez azt jelenti, hogy idén februárban 153 511 forint volt a nettó átlagbér, míg egy évvel ezelőtt ez 148 445 forint volt. Összehasonlításképp a bruttó minimálbér ebben az évben 105 000 forint, a garantált bérminimum pedig bruttó 122 000 forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási szakmákban voltak a legmagasabbak (469 600 forint), ez meg sem közelíti azt a milliós alapfizetést, amit a műsorvezetők hazavisznek. A legalacsonyabb átlagkereset a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén tapasztalható, 144 500 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ennyit kereshet a TV2-nél Muri Enikő

Hamarosan indul a TV2 új műsora az Ázsia Expressz, amiben Muri Enikő is szerepelni fog. A közel 2 hónapos utazással csaknem 3 millió forintot kaszálhat...

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?