13 °C Budapest

Kész, vége: bezár a legendás magyar üzem

MTI
2013. október 29. 10:02

Bezárja több mint négy évtizede működő algyői palacktöltő üzemét a Prímagáz Zrt., ezzel 74 ember munkahelye szűnik meg - írta kedden a Délmagyarország.

2014. március 1-jéig működik a Prímagáz Zrt. algyői palacktöltő üzeme. A dolgozókkal két hete közölték, hogy a döntés megszületett és mindenben tartja magát a vezetőség a kollektív szerződéshez - olvasható a Csongrád megyei napilapban.
Az újságnak a döntés hátterét firtató kérdésére a cég azt válaszolta, a gázpalacktöltő munkát áttelepíti a Heves megyei Hortra. Céljuk az, hogy ezzel "kedvezőbb versenypiaci pozíciót" érjenek el, jobban megversenyeztetve a leendő beszállítókat, erre ugyanis Algyőn nem volt lehetőség.

Az algyői üzemet azért nem tartja meg, mert "a tárgyalások az ottani eddigi fő gázszállítóval, a Mollal csak részeredményeket hoztak, így a cég hosszabb távon nem tudja elérni a kívánt ellátási pozíciót". A Mollal továbbra is kapcsolatban kívánnak maradni. "A Mol és a Prímagáz megbízható partnerei voltak egymásnak az elmúlt 21 évben, és a Prímagáz továbbra is nyitott az együttműködés folytatására" - tették hozzá.

Az algyői gázüzemet a Dégáz alapította több mint negyven éve, sok helybelinek munkát adva. A Prímagáz - ezzel a márkanévvel 1934 óta forgalmaznak gázt Franciaországban - 1992 óta van jelen Magyarországon.

A Prímagáz Hungária Zrt.-t honlapja szerint most a Hollandiában bejegyzett SHV Holdings nevű multinacionális vállalat birtokolja száz százalékban.

A cég a cseppfolyós PB-gáz és a tiszta propán legnagyobb hazai kiskereskedelmi forgalmazója, több mint 3200 csereteleppel és 180 autógázkúttal. Emellett 6000 tartályos fogyasztót lát el tankautókkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nyersanyagot a cég nagyrészt a Moltól, kisebb részt importból szerzi be. Algyő és Hort mellett Gógánfán, Pincehelyen, Tuzséron és Tiszabezdéden működtet üzemet, és összesen mintegy 260 dolgozót foglalkoztat.

A cég legutóbb közzétett, 2011-es nettó árbevétele 20,7 milliárd forint volt, üzemi eredménye 783 millió - áll a cikkben.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?