24 °C Budapest

Kész, vége: bezár a legendás magyar üzem

MTI
2013. október 29. 10:02

Bezárja több mint négy évtizede működő algyői palacktöltő üzemét a Prímagáz Zrt., ezzel 74 ember munkahelye szűnik meg - írta kedden a Délmagyarország.

2014. március 1-jéig működik a Prímagáz Zrt. algyői palacktöltő üzeme. A dolgozókkal két hete közölték, hogy a döntés megszületett és mindenben tartja magát a vezetőség a kollektív szerződéshez - olvasható a Csongrád megyei napilapban.
Az újságnak a döntés hátterét firtató kérdésére a cég azt válaszolta, a gázpalacktöltő munkát áttelepíti a Heves megyei Hortra. Céljuk az, hogy ezzel "kedvezőbb versenypiaci pozíciót" érjenek el, jobban megversenyeztetve a leendő beszállítókat, erre ugyanis Algyőn nem volt lehetőség.

Az algyői üzemet azért nem tartja meg, mert "a tárgyalások az ottani eddigi fő gázszállítóval, a Mollal csak részeredményeket hoztak, így a cég hosszabb távon nem tudja elérni a kívánt ellátási pozíciót". A Mollal továbbra is kapcsolatban kívánnak maradni. "A Mol és a Prímagáz megbízható partnerei voltak egymásnak az elmúlt 21 évben, és a Prímagáz továbbra is nyitott az együttműködés folytatására" - tették hozzá.

Az algyői gázüzemet a Dégáz alapította több mint negyven éve, sok helybelinek munkát adva. A Prímagáz - ezzel a márkanévvel 1934 óta forgalmaznak gázt Franciaországban - 1992 óta van jelen Magyarországon.

A Prímagáz Hungária Zrt.-t honlapja szerint most a Hollandiában bejegyzett SHV Holdings nevű multinacionális vállalat birtokolja száz százalékban.

A cég a cseppfolyós PB-gáz és a tiszta propán legnagyobb hazai kiskereskedelmi forgalmazója, több mint 3200 csereteleppel és 180 autógázkúttal. Emellett 6000 tartályos fogyasztót lát el tankautókkal.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nyersanyagot a cég nagyrészt a Moltól, kisebb részt importból szerzi be. Algyő és Hort mellett Gógánfán, Pincehelyen, Tuzséron és Tiszabezdéden működtet üzemet, és összesen mintegy 260 dolgozót foglalkoztat.

A cég legutóbb közzétett, 2011-es nettó árbevétele 20,7 milliárd forint volt, üzemi eredménye 783 millió - áll a cikkben.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?