Így spórolt meg 3 milliót az X-faktor sztárja

Pénzcentrum
2013. június 22. 13:01

Többszörösen is jól járt Tóth Gabi, az X-faktor újdonsült mentora azzal, hogy tavasszal elszerződött az X-Faktorhoz. Az előző három szériából kiszivárgott információk szerint megközelítően 10 millió forintot kap majd, ráadásul még a szerződés aláírása előtt megvált a menedzserétől, így nem kell vele osztoznia a gázsin.

Információk szerint - a korábbi szériákhoz hasonlóan - 10 millió forintot kapnak az X-faktor mentorai, köztük Tóth Gabi is. A sztárénekesnő a szerződés megkötése előtt jó érzékkel megvált a menedzserétől. Ezzel nagyjából 2-3 millió forintot megspórolt magának, mivel nem kell mással osztoznia a gázsiján - írja a Blikk.

Amikor egy sztár aláír egy szerződést egy nagy produkcióhoz, az nemcsak számára jövedelmező, hanem a vele foglalkozó menedzsmentnek is. A legtöbb esetben a gázsiból minimum húsz-harminc százalék üti a menedzser markát.

A Blikk információi szerint Tóth Gabi néhány évvel ezelőtt már megégette magát egy hasonló helyzetben. Az énekesnő szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen című műsorban. A több hétig tartó megpróbáltatásért hárommillió forintot kapott - volna. Csakhogy akkoriban, az akkori menedzserével, aki nem azonos a legutóbbival, igen előnytelen megállapodást kötött, amelynek értelmében végül mindössze nyolcszázezer forintot utaltak a bankszámlájára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint idén január-áprilisi időszakban - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 226 700 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 237 900, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 213 100 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak bruttó átlagbére 78 300, a nonprofit szektorban dolgozóké pedig 205 700 forint volt.

A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (491 500 forint), ezt az információ és kommunikáció (440 100 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) követte (382 700 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (145 500 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás (157 900 forint), illetve a mezőgazdaság, erdő-gazdálkodás, halászat (162 800 forint) ágakban dolgozók kerestek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított nettó kereset 148 500 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 103 300, a szellemi foglalkozásúaké 195 200) forint volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?