10 °C Budapest

Így spórolt meg 3 milliót az X-faktor sztárja

Pénzcentrum
2013. június 22. 13:01

Többszörösen is jól járt Tóth Gabi, az X-faktor újdonsült mentora azzal, hogy tavasszal elszerződött az X-Faktorhoz. Az előző három szériából kiszivárgott információk szerint megközelítően 10 millió forintot kap majd, ráadásul még a szerződés aláírása előtt megvált a menedzserétől, így nem kell vele osztoznia a gázsin.

Információk szerint - a korábbi szériákhoz hasonlóan - 10 millió forintot kapnak az X-faktor mentorai, köztük Tóth Gabi is. A sztárénekesnő a szerződés megkötése előtt jó érzékkel megvált a menedzserétől. Ezzel nagyjából 2-3 millió forintot megspórolt magának, mivel nem kell mással osztoznia a gázsiján - írja a Blikk.

Amikor egy sztár aláír egy szerződést egy nagy produkcióhoz, az nemcsak számára jövedelmező, hanem a vele foglalkozó menedzsmentnek is. A legtöbb esetben a gázsiból minimum húsz-harminc százalék üti a menedzser markát.

A Blikk információi szerint Tóth Gabi néhány évvel ezelőtt már megégette magát egy hasonló helyzetben. Az énekesnő szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen című műsorban. A több hétig tartó megpróbáltatásért hárommillió forintot kapott - volna. Csakhogy akkoriban, az akkori menedzserével, aki nem azonos a legutóbbival, igen előnytelen megállapodást kötött, amelynek értelmében végül mindössze nyolcszázezer forintot utaltak a bankszámlájára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint idén január-áprilisi időszakban - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 226 700 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 237 900, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 213 100 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak bruttó átlagbére 78 300, a nonprofit szektorban dolgozóké pedig 205 700 forint volt.

A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (491 500 forint), ezt az információ és kommunikáció (440 100 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) követte (382 700 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (145 500 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás (157 900 forint), illetve a mezőgazdaság, erdő-gazdálkodás, halászat (162 800 forint) ágakban dolgozók kerestek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított nettó kereset 148 500 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 103 300, a szellemi foglalkozásúaké 195 200) forint volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem