23 °C Budapest

Albérletben tengődik az RTL sztárja: hó végére egy fillérje sincs

Pénzcentrum
2013. június 1. 13:00

Nem a hitelek korát éljük Jáksó László - nyilatkozta a műsorvezető a Borsnak. A Heti Hetes műsorvezetője inkább albérletben lakik, mintsem hitelből saját ingatlant vásároljon. A Pénzcentrum.hu elemzése szerint viszont ma olyan kedvező hitelek vannak a piacon, amiket hosszú évekig nem tudnak már űberelni a bankok.

Nem tudjuk, hogy hova tünt az a több milliárd forint, amit Jáksó produkciós cége kapott a közmédiától a megbukott Marslakókért, de a műsorvezető a hó végén szinte üres zsebbel várja az újabb fizetésnapot. Barátai szerint ehhez az is hozzájárul, hogy a lakás albérleti díját minden hónapban ki kell fizetnie, szerintük érdemesebb lenne inkább hitelre költeni és saját lakásban lakni. Jáksó ezzel szemben még kitart az albérlete mellett. Bár már egyre ritkábban költözik.

Korábbi elemzésünkben megnéztük a jelenlegi hitelkínálatot és szerintünk, ha csak olcsó hitelre vártunk a lakásvásárláshoz, felesleges tovább halogatni a döntést, hiszen az olcsó hitelnek nevezett kamattámogatott konstrukciók kamatai elérték a 6 százalékot, ami abszolút minimumot jelent még jó ideig a lakáshitelezésben. Mindezt akár használt lakásra is igényelhetjük, szinte az egyetlen kritérium csak az, hogy az ne legyen értékesebb 20 milliónál, új lakás esetén ez az értékhatár 30 millió. A Pénzcentrum.hu összeállításából megtudhatod, hogy hol juthatsz hozzá a legjobb feltételekkel a lakáshiteledhez.

A kamattámogatott hiteleket először 2012-ben vezette be a kormány, eleinte működésképtelen feltételekkel, de ennek felismerése után néhány hónappal már egy működőképes konstrukciót dolgoztak ki, mely idén januártól még kedvezőbb lett. Jelenleg 5 éven keresztül jár az állami kamattámogatás, ami a referenciahozamhoz kötött.


Új és használt lakás is vásárolható így, előbbi esetében gyerekszámtól függően magasabb támogatás jár. A feltételként szabott értékhatárokon kívül nincs életkori kikötés, így kevés számú kivételtől szinte mindenki igényelheti. Használt lakás esetén maximum 10, új lakás esetén 15 millió forintot.

A kamattámogatott hitelek kamata a referenciahozamból számolódik, ami egyre alacsonyabb az elmúlt időszakban. És mivel a törvény szerint 6 százalék alatt már nem jár több kedvezmény, el is értük az abszolút minimumot ezeknél a konstrukcióknál. Már használt lakás vásárlása esetén is (itt csak a referenciahozam 50 százaléka jár támogatásként) van 6 százalékos hitel. Az új lakást vásárlóknak még nagyon kompromisszumot sem kell kötniük, szinte az összes kamattámogatott hitelt folyósító banknál nagyon olcsó hitelt találnak. A piaci hitelek csak több további  alapkamat vágás után lehetnek ennél kedvezőbbek. Kattints tovább a megfelelő linkre, attól függően melyik hitel érdekel vagy szabd a saját ígényeidre a kölcsönöd a BankRáció.hu-n.

Legjobb konstrukciók használt lakás vásárlása esetén >>
Legjobb konstrukciók új lakás vásárlása esetén, 2 gyerekkel >>
Legjobb konstrukciók új lakás vásárlása esetén, 3 gyerekkel >>

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Használt lakás esetén a legolcsóbb hitel a K&H banknál van, ahol a legalacsonyabb kamatért számlahasználatot és jövedelemjóváírást kérnek. A kamat így 6 százalék, a THM 6,82 százalék. A második helyezett Raiffeisen bank THM-je is 7 százalék.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 30. 06:35
Minden esély megvan rá, hogy a G7-országok importtilalmat fognak elrendelni Oroszországgal szemben a...
MEDIA1  |  2023. szeptember 29. 18:26
A budapesti Vörösmarty téren és a Váci utcában fényképeztek le koldusokat a Metropol munkatársai, de...
Bankmonitor  |  2023. szeptember 29. 12:56
Számos házaspár keresi fel a Bankmonitort azzal a kérdéssel, hogy mikorra érdemes időzíteniük a Baba...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 29. 11:13
A racionális várakozásokon alapuló pénzügyi modellek nem képesek magyarázni a részvényárak előrejele...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM