9 °C Budapest

X-Faktor: le akarják nyúlni Oláh Gergő millióit

Pénzcentrum
2013. március 10. 13:06

A siker árnyoldalát is megtapasztalja Oláh Gergő, amióta megnyerte az X-Faktor 2012-es szériáját. Most, hogy milliomos lett, sokan szeretnék az ő példáját követni, és sok olyan ember is akad, aki úgy döntött, pénzt kérve a fiatalembertől alapozza meg a jövőjét.

"Sajnos szép számmal kapok olyan leveleket, amelyben arra kérnek, hogy mivel én tudom, mi az a szegénység, segítsek nekik és adjak pénzt" - mondta el az énekes a Vasárnapi Blikknek.

Volt, aki azt kérte, egy személyes tárgyamat ajánlja fel licitre, és az abból befolyt összegből támogassa a beteg gyerekét. Ez azonban egészen más, mint amikor direkt pénzt kérnek tőle - ez is gyakran megesik. Mindemellett Oláh Gergő sem tud mindenkinek segíteni - magyarázta a Vasárnapi Blikknek a sztár.

A lap emlékeztet: nem mindenki tudja megfelelően kezelni a gyorsan jött hírnevet és a vele járó milliókat. Talán a legemlékezetesebb az első Big Brother nyertese, Párkányi Évi, aki 16 millió forintot nyert 2002-ben. Állítása szerint a pénz nagy részét kaposvári házuk építésébe ölte, a maradékot pedig felélte. A Csillag Születik nyertesei közül a 2007-es első befutó a csantavéri Utasi Árpi az egyetlen, akinek már alig van a nyereményéből. A kis mesemondó szegény családból indult szerencsét próbálni, a hirtelen jött pénzzel azonban nem tudtak bánni, mára ugyanúgy szegénységben élnek, mint előtte. Utódai, Tabáni István, László Attila és Mészáros János Elek azonban tudatosan osztják be a nyereményüket. Tabáni lakásba fekteti a több mint 10 millió forintját, Mészáros János Elek pedig az első lemezére és az otthoni présházára fordít rengeteg pénzt.

Az X-Faktor korábbi két győztese, Vastag Csaba és Kocsis Tibor szintén jól bánik a pénzzel. Az énekesek még nem fektették be a nyereményüket, de vagyonuk időközben csak kamatozik, hiszen nem sokat kellett költeniük belőle, mert a fellépésekből bőven van bevételük.

Rossz anyagi helyzetben a magyar családok

Nem csoda, hogy sokan fordulnak a sztárokhoz anyagi segítségért: rendkívül borús képet fest a hazai családok jövedelmi viszonyairól a KSH friss összeállítása. A jelentés a jövedelmi adatok bemutatásán túl egy olyan, 2012-es kutatás eredményét is ismerteti, amely az emberek vélekedését vizsgálta az alapvetőnek tekintett szükségletek kielégítéséről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az összes háztartás csaknem egyhatoda (598 ezer) nem tudta megfelelően fűteni lakását - ez a probléma több mint 1,4 millió embert érintett. A háztartások több mint tizede legalább egyszer megcsúszott a közös költség befizetésével.

Az alacsony jövedelem, az élelmiszerek drágulása rányomja a bélyegét az élelmezésre fordított kiadásokra is. 2012-ben Magyarországon a lakosság közel harmada nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst fogyasszon. A legszegényebbeknél 71,6 százalék (704 ezer fő), az aktív háztartásokban élőknél 27 százalék (1924 ezer fő) ez az arány.

A fenti helyzet láttán valóban luxusnak tűnik a nyaralás és a megtakarítás is. 2012 márciusában a megkérdezett háztartásokban élők több mint kétharmada (6579 ezer fő) nyilatkozott úgy, hogy pénzhiány miatt nem tud elmenni nyaralni évente egyszer, legalább egy hétre.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.26 11:30
Az előző cikkemben a diákhitelről írtam. Többen is érdeklődtek, hogy szakmai oktatásra, képzésre hog...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?