15 °C Budapest

Orbán: Matolcsy lesz a jegybankelnök, Varga a pénzügyminiszter

Pénzcentrum
2013. március 1. 07:56

Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új elnöke - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió "180 perc" c. műsorában.

Matolcsy György lesz az MNB új elnöke. A miniszterelnök döntését azzal magyarázta, hogy Magyarország számára ez a legkevésbé kockázatos lépés. Mint mondta választását majd az infláció mértéke igazolhatja. Ma a parlament illetékes bizottsága meghallgatja az új jegybankelnököt.

Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert Varga Mihály válthatja. "Itt is biztosra mentem" - fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök emlékeztetett a korábbi jelölésére, amikor Járai Zsigmondot nevezte az MNB élére és akkor is Varga Mihály került a pénzügyminiszteri pozícióba. "A kormányprogram marad. A gazdaságpolitika iránya sem változik" - válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy mi várható Varga minisztersége alatt.

"Nem változik az a politika, hogy a kormány korlátozza a szolgáltató cégek extraprofitját. A másik dolog pedig, amiből nem engedek: az embereket nem szabad büntetni azért, mert dolgoznak. A személyi jövedelemadót továbbra is alacsony szinten kell tartani. A nullát szeretném a legjobban, de ez nem reális, de mindenképpen 10 százalék alá csökkenteném" - jelentette ki Orbán a személyi jövedelemadó kulcsáról.

Így reagál a forint a bejelentésre

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A stabil kezdés után minimális, 20-30 filléres gyengülést mutatott a forint az euróval szemben arra, hogy Orbán Viktor kormányfő Matolcsy Györgyöt jelöli az MNB élére és a várakozásokkal összhangban Varga Mihály váltja a posztján Matolcsyt.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?